L´Ajuntament de Barcelona repetirà les proves de selecció dels nous agents de la Guàrdia Urbana : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona repetirà les proves de selecció dels nous agents de la Guàrdia Urbana

09/07/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El passat dissabte 6 de juliol l´Ajuntament de Barcelona va realitzar els 3 primers exercicis del procés selectiu per la provisió de 113 places d´agent de la Guàrdia Urbana mitjançant el sistema d´oposició lliure. Les proves van consistir en un examen cultural, un examen aptitudinal i una prova de català. La prova de català la van realitzar aquelles persones que no havien acreditat el nivell establert a les bases de la convocatòria (nivell B).

En total es van convocar 7.344 persones i per aquest motiu les proves es van efectuar paral·lelament en dues universitats: l´UPF (Campus Ciutadella) i la Facultat d´Economia i Empresa de la UB (Diagonal 690). Del total de convocats finalment es van presentar a les proves 5.463 persones, el que representa el 74,4% dels convocats. Els aspirants es van distribuir en un total de 68 aules repartides entre les dues universitats (39 aules a la UPF i 29 aules a la UB) i un total de 200 persones (coordinadors, caps d´aula i personal de suport) van supervisar el procés a les aules.

Així mateix, cal destacar que el desenvolupament de les proves es va efectuar en la forma prevista sense que cap de les proves realitzades fossin qüestionades en cap moment de la jornada d´examen per part dels aspirants. A la finalització de les mateixes, els caps d´aula van registrar una vintena d´incidències.

Posteriorment a les proves, els darrers dos dies s´han fet públiques determinades informacions i queixes referents a les condicions en les quals s´havien realitzat els exàmens de selecció dels aspirants. Aquest matí, l´Oficina d´Atenció al Ciutadà (OAC) de la Plaça Sant Miquel ha rebut un total de 41 instàncies on es fa referència a diversos incidents i anomalies observats durant el procés selectiu, entre elles l´ús de mòbils o altres dispositius.

Tot i que la logística de les proves es va realitzar de manera correcta i seguint els procediments habituals, el Govern Municipal considera que les diferents informacions aparegudes en les darreres hores estan malmetent la imatge del cos de la Guàrdia Urbana i del procés selectiu i per aquest motiu, i a instàncies de l´alcalde de Barcelona, el Govern Municipal ha sol·licitat al Tribunal de l´Oposició la repetició de les dues proves que es van realitzar el passat 6 de juliol i en les quals hi ha indicis d´anomalies o s´han generat dubtes raonables.

D´aquesta manera, l´Ajuntament de Barcelona realitzaria un desistiment parcial del procés selectiu en aquelles parts on hi ha sospites raonables que s´ha produït un possible trencament del principi d´igualtat en l´accés a la funció pública. El consistori treballa amb la previsió que els aspirants que van fer l´examen el passat dissabte siguin convocats el proper 27 de juliol per tal de tornar a realitzar la prova de cultura i la de català escrit.

El Govern Municipal ha volgut prendre ràpidament aquesta decisió perquè considera prioritari garantir el màxim rigor i transparència en el procés selectiu i per damunt de tot vol preservar la imatge de prestigi i excel·lència d´un cos com el de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El consistori demana disculpes a tots aquells aspirants, la gran majoria dels quals van realitzar les proves correctament i sense dur a terme cap irregularitat.

El primer tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, compareixerà per informar dels fets a la propera Comissió de Presidència i Règim Interior.





Paraules clau