Xavier Trias: ?Barcelona aposta pels seus mercats, un model d´èxit basat en el comerç de proximitat que abasteix les persones i alhora genera llocs de treball? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Barcelona aposta pels seus mercats, un model d´èxit basat en el comerç de proximitat que abasteix les persones i alhora genera llocs de treball?

12/07/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat la renovació del Mercat de la Guineuta que estrena instal·lacions després que l´any 2011 comencessin les obres de reforma. S´ha fet una remodelació integral i una ampliació de l´espai de 2.111 m2, tot resultant la superfície construïda de 6.515 m2. També s´ha renovat la façana de l´edifici que ara ofereix una imatge més moderna i atractiva. La reforma del mercat s´ha fet sense que hagi estat necessari instal·lar un espai provisional de venda i, per tant, en convivència amb l´activitat comercial.

Segons l´alcalde, la inauguració del mercat ?demostra que, l´Ajuntament, comerciants, veïns i entitats ens unim per un mateix objectiu?. Des de l´any 1965, any de la seva inauguració, el mercat ?ha estat un dels centres neuràlgics del comerç del barri de la Guineueta i del Passeig Valldaura, conservant intacta la seva funció vertebradora i de cohesió social?. La renovació d´aquest mercat respon tant a les demandes dels comerciants com dels mateixos veïns i veïnes.

En aquest sentit, ha remarcat que Barcelona ?aposta pels seus mercats, un model d´èxit basat en el comerç de proximitat que abasteix les persones i alhora genera llocs de treball, constituint una veritable font de riquesa econòmica?.

L´alcalde, a més, ha animat els comerciants del mercat de la Guineueta a ?continuar treballant tan bé com fins ara per acollir la gent del barri?, i ha afegit que la seva feina és beneficiosa per al propi mercat i per als veïns i veïnes de Nou Barris i de Barcelona.

Pel que fa a la remodelació del mercat, de l´antic edifici s´ha conservat l´estructura i la coberta sobre l´espai de venda. S´han renovat els serveis, l´àrea logística: brossa, càrrega i descàrrega, espais de magatzems i cambres frigorífiques, en la planta soterrani.

També s´ha dotat d´un nou sistema de climatització més eficient amb l´objectiu de donar millors serveis i confort als clients i que els comerciants gaudeixin d´unes instal·lacions més renovades.

El Mercat de la Guineueta és ara un mercat més lluminós. S´hi ha instal·lat una coberta translúcida de vidre laminat per als espais nord i oest i un fals sostre de plàstic injectat. D´aquesta manera, permeten el pas de la llum solar filtrada i de nit actuen com a grans làmpades exteriors.

Seguint el model de remodelació de molts mercats, s´ha incorporat un autoservei per facilitar en una sola acció de compra als veïns i veïnes: pel fresc i per l´envasat. A més de la reforma de la instal·lació, els comerciants han renovat molts dels 33 comerços de què disposa el mercat. S´hi ha introduït nous productes a la venda, per exemple una nova parada de vins i caves i la dedicada a la venda de productes dietètics.

El mercat també disposarà d´una sala polivalent en la qual hi haurà activitats organitzades pels comerciants i pel districte. Els comerciants han començat a planificar activitats relacionades amb la cuina i amb la gastronomia.

Una de les millores que més notaran els veïns és que a l´estiu s´amplia l´horari per les tardes: de dimarts a divendres de 8 a 20 hores, els dilluns de 8 a 14 hores, i els dissabtes de 8 a 16 hores.

La inversió de la reforma ha estat de 9 milions d´euros.

Document relacionat:
Guineueta estrena un mercat renovat





Paraules clau