Més de 700 persones grans han rebut formació per al bon ús dels medicaments en casals municipals de gent gran de Barcelona : Servei de Premsa

Més de 700 persones grans han rebut formació per al bon ús dels medicaments en casals municipals de gent gran de Barcelona

01/08/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un total de 712 persones grans han rebut formació sobre el bon ús dels medicaments en les sessions que s´han impartit a 25 casals municipals de gent gran, en una acció fruit del conveni signat per l´Ajuntament de Barcelona, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el Departament de Salut.

Els cursos tenien com a objectiu formar la gent gran, resoldre dubtes i corregir algunes pràctiques inadequades d´aquest col·lectiu en relació al consum de medicaments, tenint en compte que les persones d´edat avançada sovint pateixen diverses malalties al mateix temps, i alhora, alteracions que són part del procés d´envelliment normal, com manca de memòria, falta de visió o audició, etc….

La comissionada d´Alcaldia de la Gent Gran, Maria Assumpció Roset, considera que els resultats de la implantació del programa ?han estat molt satisfactoris i la metodologia emprada ha permès resoldre gran quantitat de dubtes en les persones usuàries i corregir algunes pràctiques inadequades en els assistents a les sessions?.

?Els beneficis que aporten els programes de promoció de la salut ben planificats impliquen una reducció de molts components de risc i de molts indicadors de salut com la morbilitat i la mortalitat evitables?, ha afegit Roset, que considera indispensable la col·laboració de la xarxa de farmàcies en la formació en hàbits de salut.

?L´ús de medicaments en gent gran presenta unes particularitats derivades dels canvis fisiològics. A més, en aquest tipus de pacients hi ha un percentatge elevat que pren una mitjana de més de sis fàrmacs diaris. Tots aquests fets dificulten que es segueixi adequadament el tractament i per això l´incompliment pot arribar a ser greu?, ha conclòs.

Després de valorar positivament el resultat d´aquestes primeres sessions, ja s´ha programat per aquest any noves jornades amb la temàtica ?Farmacioles d´hivern´, per al bon ús de la farmaciola.





Paraules clau

casal/ gent gran/ medicació/