Sants-Montjuïc reurbanitza el carrer Trajà i el camí d´accés a l´escola Pau Vila : Servei de Premsa

Sants-Montjuïc reurbanitza el carrer Trajà i el camí d´accés a l´escola Pau Vila

13/08/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

El districte de Sants-Montjuïc ha iniciat els treballs per reurbanitzar el carrer Trajà, entre el c /de la Font Florida i la Gran Via de les Corts Catalanes, al barri de la Font de la Guatlla. L´àrea d´intervenció total és de 2.603 m2 i l´objectiu és millorar l´espai per al vianant, eixamplant les voreres i deixant un carril de circulació i una franja d´estacionament en línia.

Les obres que tenen un pressupost total de 900.000 euros també inclouen tot el camí d´accés a l´escola Pau Vila des del carrer, que s´arranjarà per facilitar l´arribada al centre educatiu des del barri de la Font de la Guatlla Es tracta d´una reforma llargament esperada, fruit del procés participatiu que s´ha fet amb veïns i entitats de la Font de la Guatlla.

Es farà nova pavimentació, voreres de panot, plantació d´arbrat alineat a ambdues voreres i es millorarà la xarxa de reg associada. També hi haurà una nova xarxa d´enllumenat, amb tecnologia LED, s´instal·larà nou mobiliari urbà (pilones, papereres i bancs). Els treballs també preveuen adaptar la xarxa de clavegueram existent, amb nous embornals i reixes interceptores, i que pretén acabar amb el problema d´olors que pateix la zona pel clavegueram actual. També està previst soterrar les xarxes aèries existents, eliminant el cablejat de telecomunicacions i les línies elèctriques.

Aquest projecte de millora tindrà continuïtat amb més intervencions de millora de l´espai urbà previstes al barri, com la microurbanització del Turó de la Font de la Guatlla o la cessió d´espais en desús a entitats en el marc del Pla Buits per fer-ne horts urbans de caire social.





Paraules clau

escola/ Sants-Montjuic/