Antoni Miquel, Leslie, destaca la importància del districte de Gràcia en la seva trajectòria musical : Servei de Premsa

Antoni Miquel, Leslie, destaca la importància del districte de Gràcia en la seva trajectòria musical

14/08/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El pregó d´Antoni Miquel i Cerveró, més conegut com a ?Leslie´, ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Gràcia 2013. Leslie ha estat escollit per la Fundació Festa Major amb el consens dels representants del Districte de Gràcia de l´Ajuntament de Barcelona. En la lectura del pregó, des del balcó del districte, a la Plaça de la Vila, Leslie estava acompanyat per la regidora del districte, Maite Fandos, i pel president de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, entre d´altres membres de la corporació municipal.

Fandos ha agraït la tasca de la Fundació Festa Major de Gràcia, les colles i persones que participen en el guarniment dels carrers i al conjunt de persones, sovint anònimes, que amb el seu esforç, treball i dedicació al llarg de tot l´any, fan possible la Festa Major.

Fandos ha fet una crida a celebrar la Festa ?amb civisme, tolerància i respecte?. La festa major és també, segons Fandos, cohesió social, vertebració del territori i compromís amb el nostre entorn més proper.

La regidora s´ha mostrar molt il·lusionada per poder presentar el pregoner, Antoni Miquel, conegut com en ?Leslie´ dels Sirex, o l´ ?Anxoveta? pels qui són de la Barceloneta.

Antoni Miquel s´ha mostrat ?encantant, content i afalagat? per l´oportunitat de ser el pregoner. En el seu pregó, Leslie ha recordat la seva vinculació amb Gràcia i ha explicat la importància que ha tingut Gràcia per la música, ?el districte de més cultura musical de Barcelona, de Catalunya i d´Europa? i pels Sírex, al llarg dels cinquanta anys d´història del grup.

Antoni Miquel ha explicat que la seva història amb Gràcia ve de lluny, quan amb 18 anys agafava el tramvia número 39 des de la seva Barceloneta fins a la Plaça Rovira, ?de principi a final, cada dia, a la mateixa hora per anar a casa del bateria del seu grup, Lluís Gomis?. Com ha dit, va agafar tantes vegades aquell tramvia que en va acabar composant una cançó ?El tranvia?. Totes les tardes al carrer Verdi, els Sirex preparaven el seu repertori, d´allà van sortir alguns dels grans èxits del grup, com ?La escoba´, ?Te deje de querer´ i d´altres.

Leslie ha recordat que va ser precisament a Gràcia, a la Plaça del Sol, on el cantant Tom Jones va actuar per primera vegada al país, i també ha recordat el pas pel districte d´altres cantants de gran èxit del moment com Silvie Vartan, en un concert on els Sírex van fer de pregoners; o l´actuació a l´envelat de la Plaça Sanlleí, del mític Luís Aguilé, que es va enamorar de Barcelona, on va viure llargues temporades i els Sírex sovint li feien de teloners.

Tots els grups de moda, ha recordat Leslie, van actuar a Gràcia, Los Salvajes, Los Mustang, Lonestar, Los Bravos, Los Relámpagos. ?Gràcia respirava aire fresc i llibertat?, ha afirmat Leslie, que també ha tingut un record molt especial per ?la millor sala de festes per als joves de l´època: el San Carlos Club?, al carrer Gran de Gràcia cantonada amb la Rambla de Prat, local al que dedicaren una cançó.

Antoni Miquel ha explicat que va ser a l´Orfeó Gracienc, on els caps de setmana s´hi feia teatre però de dilluns a divendres esdevenia un estudi de gravació, on els Sírex van enregistrar la seva discografia. ?Tots aquests records”, ha dit Leslie, ?em fan molt feliç, sinó tens records és que no has viscut suficient?.

Finalment, Antoni Miquel ha tingut unes paraules de record per Lluís Gomis, bateria del grup, ?el meu amic, que em va ensenyar a estimar aquest barri?, mort recentment. I ha acabat el seu pregó donant les gràcies a Gràcia ?per a donar-me l´oportunitat de poder parlar de la passió més gran de la meva vida, la música i això us ho dec a vosaltres. Sense Gràcia, ni els Sírex ni jo mateix haguéssim existit mai?.





Paraules clau

festa major/ Gràcia/