Sants tanca la festa major amb un bon balanç d’assistència de públic i consolidant-se com una de les cites festives singulars de la ciutat : Servei de Premsa

Sants tanca la festa major amb un bon balanç d’assistència de públic i consolidant-se com una de les cites festives singulars de la ciutat

30/08/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El barri de Sants tanca aquesta nit l’edició 2013 de la festa major. Hauran estat 8 dies de festa amb més de mig miler d’activitats als carrers, una trentena d’actes unitaris i un munt d’hores abocades a la feina de pensar, dissenyar, i construir uns decorats que any rere any van guanyant qualitat i originalitat. Aquest any, 15 carrers del barri de Sants han lluït els decorats. Per altra banda, un d’aquests carrers, Alcolea de Dalt, ha celebrat els seus 30 anys de festa. Per últim, la festa d’enguany ha incorporat en el seu programa una novetat: un mapping projectat a la façana de la Casa del Mig.

La festa major d’aquest any, doncs, es tanca amb un balanç positiu pel que fa a l’afluència de públic i pel que fa als resultats de la tasca coordinada entre tots els serveis municipals i els impulsors de la festa – agrupats en la Federació de Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants-  per fer que la festa sigui un èxit des del punt de vista organitzatiu.

En el camp de la prevenció i la seguretat, el fet més destacable ha estat que els actes s’han desenvolupat amb normalitat i en general sense incidències remarcables. En general els espais de festa han acabat a l’hora estipulada i els desallotjaments s’han fet cada nit de forma ordenada.

Durant la festa major s’ha planificat un dispositiu coordinat de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Aquest dispositiu s’ha dissenyat per assegurar els nivells de seguretat, convivència i mobilitat òptims, a Sants i el seu entorn, per tal que els espais públics siguin llocs de llibertat, de tolerància i de participació ciutadana, tenint com a base la convivència i el civisme.

Entre d’altres accions de coordinació dels dos cossos s’ha previst la distribució territorial dels recursos, la implementació de patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra.

Les diferents tasques realitzades per aquest dispositiu han donat com a resultat les següents dades destacades:

Els serveis de neteja també han estat reforçats aquests dies al barri de Sants justament per atendre les necessitats que es creen per l’ús intensiu dels carrers aquests dies.  Així doncs, han estat col·locats un total de 60 lavabos públics als carrers i als espais de festa. Per altra banda, s’han col·locat mig miler de papereres i contenidors de reciclatge de vidre extra a tots els carrers amb activitat festiva i al Parc de l’Espanya Industrial.

A banda d’aquests elements extraordinaris, el servei de neteja s’ha reforçat amb intervencions i actuacions en tots els espais de festa abans i després de les activitats. Alguns dels carrers i places del barri (plaça Osca, Parc de l’Espanya Industrial…) a més a més han estat planificats com a zones d’atenció molt específica i de control permanent, que han evitat que la gran afluència de públic desbordés papereres o contenidors.

 

Premiats “populars”

Avui han estat lliurats els premis als carrers guarnits segons una votació popular que ha organitzat l’emissora de ràdio local Sants3Radio, en un acte que ha estat presidit per l’alcaldessa accidental, Sònia Recasens, i pel regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i al qual hi ha assistit per fer l’entrega dels premis la cantant santsenca Núria Feliu.

El carrer guanyador per votació popular coincideix aquest any amb el guanyador escollit pel jurat del concurs que organitza la federació de carrers: la plaça de la Farga, que ha obtingut 617 vots. Aquesta plaça també ha obtingut el premi al millor sostre. El segon lloc ha estat pel carrer Finlàndia, amb 235 vots, i el tercer lloc pel carrer Valladolid, amb 220 vots. Els veïns de Sants han emès durant aquestes festes un total de 1.923 vots per valorar els decorats de carrers que més els han agradat.

 

Els darrers actes

Sants tanca la festa aquesta nit. En el programa unitari destaquen avui els correfocs infantil (19:30h amb inici del recorregut a la plaça de Can Mantega) i el correfoc d’adults (21:30h amb inici a la plaça Osca). Molts dels carrers guarnits tancaran la celebració cap a les tres de la matinada amb una sonora traca final.

A més, la darrera tarda festiva coincideix amb un assaig de la cadena humana que obligarà a realitzar algunes restriccions de trànsit: la cadena, que començarà a les 20:00h i durarà fins les 20:30h aproximadament es farà als carrers de Sants i de la Creu Coberta, entre Rambla de Badal i Moianès, i només ocuparà el sentit de Plaça Espanya cap a carretera de Collblanc.

 

sants





Paraules clau

festa major/ sants/