Comencen els treballs de senyalització de la nova línia d’autobusos H16, entre Diagonal Mar i l’avinguda Paral·lel : Servei de Premsa

Comencen els treballs de senyalització de la nova línia d’autobusos H16, entre Diagonal Mar i l’avinguda Paral·lel

30/08/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els treballs d’implantació de la segona fase de la Nova Xarxa de Bus segueixen endavant. El proper dilluns 26 d’agost comencen els treballs de senyalització de la nova línia d’autobusos H16, que anirà des de Diagonal Mar fins a l’avinguda Paral·lel. Està previst que aquests treballs finalitzin el 20 de setembre. Els treballs es realitzaran per trams, en 5 fases diferents.

– Fase 1. Doctor Aiguader i carrer Salvador Espriu, entre el 26 i el 28 d’agost.
– Fase 2. Avinguda Icària, entre el carrer Ramon Trias i Fargas i Badajoz, del 2 al 6 de setembre
– Fase 3. Carrer Jonquera, entre passeig Calvell i Taulat, entre el 9 i el 12 de setembre.
– Fase 4. Carrer Carmen Amaya i passeig Calvell, entre el 18 i el 19 de setembre
– Fase 5. Passeig Taulat, entre carrer Jonquera i Selva de Mar, del 16 al 20 de setembre.

En totes les fases es farà el fresat i el pintant de la senyalització horitzontal i la col·locació de la nova senyalització vertical, així com també la col·locació de nous semàfors en els llocs on és necessari. Les obres es realitzaran sense necessitat de fer talls de trànsit.

D’altra banda, del 28 al 30 d’agost, s’executaran treballs al carrer Còrsega (entre Girona i Roger de Llúria), en el marc de les actuacions que es duen a terme de reforma dels Jardinets i per a la nova línia H8. A partir del 30 d’agost, tots els vehicles que circulin pel carrer Còrsega a l’alçada de la plaça Joan Carles I, únicament podran incorporar-se al sentit de mar a muntanya del lateral Besòs del passeig de Gràcia. La incorporació a l’avinguda Diagonal serà pel carrer Pau Claris.
Una xarxa d’altes prestacions

La segona fase de la Nova Xarxa de Bus preveu la incorporació de 5 noves línies, tres d’horitzontals i dues de verticals, durant la propera tardor. Les cinc noves línies s’anomenaran: H8, H10, H16, V3 I V15. La incorporació dels cinc nous eixos que se sumaran a les 5 línies anteriors conformarà a finals d’any una malla de deu línies, amb la clara vocació de disposar d’una xarxa integrada, d’altes prestacions i d’elevada connectivitat.

L’esquema global de la nova xarxa preveu un conjunt de 28 línies o eixos d’altes prestacions, dels quals 17 són verticals (alineació mar-muntanya), 8 són horitzontal (Llobregat-Besòs) i 3 més tenen disposició radial i travessen les anteriors en diagonal. Les noves línies segueixen els itineraris més directes possibles i es creuen en angle recte per tal de facilitar la seva comprensió, tant als usuaris habituals com als que no ho són.





Paraules clau

autobús/ transports/