Comencen les obres d’urbanització dels carrers de l’entorn del mercat de Sants amb plataforma única : Servei de Premsa

Comencen les obres d’urbanització dels carrers de l’entorn del mercat de Sants amb plataforma única

02/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres d’urbanització dels carrers que envolten el mercat de Sants, en concret, els carrers de Sant Jordi, Sant Medir, Daoíz i Velarde, i Càceres, que passaran a tenir una plataforma única. Aquesta intervenció es fa coincidir amb la fase final de l’obra de remodelació del Mercat de Sants perquè quan entri en funcionament de nou, l’entorn estigui a punt. La inversió prevista per executar aquest projecte és d’1,15 milions d’euros i es preveu que les obres s’allarguin fins al febrer de l’any 2014.

Aquestes obres han de contribuir a la recuperació i dinamització comercial de la zona, molt castigada aquests darrers anys pel trasllat del Mercat a un espai provisional i per les obres de cobertura de les vies de Sants. La peatonalització de l’entorn del mercat respon a les demandes que han fet al Districte de Sants-Montjuïc els veïns, les entitats i els comerciants del barri. Fruit d’aquest treball també s’ha acordat canviar també el sentit del carrer Daoiz i Velarde.

Aquestes obres d’urbanització es completaran, a partir de la tardor, amb l’inici de l’execució de les obres d’urbanització del carrer Antoni de Campany, com un carrer per a vianants on es garanteix l’accés a la llosa superior del calaix de vies, d’acord amb els criteris pactats amb els veïns.

sants

El projecte preveu transformar tot l’entorn del mercat de Sants, és a dir, una superfície de carrers que suma 4.232 m2, en zona amb prioritat de pas de vianants, amb dos trams de carrers reservats exclusivament per a vianants que són el carrer de Sant Medir entre el carrer de Sants i el carrer de Càceres, i el carrer de Daoíz i Velarde entre el carrer de Sant Jordi i el carrer de Sant Medir. Per tant, els carrers s’urbanitzaran amb plataforma única i amb llosa de formigó de diferents mides i encintats de granits.

La reforma dels carrers de l’entorn del mercat de Sants abordarà també altres aspectes de manera que es convertirà en una actuació integral de millora d’aquest entorn. Així doncs, es plantaran arbres alineats (excepte al carrer Daoíz i Valverde). També s’instal·larà un nou enllumenat públic a base de làmpades LED. Els serveis que actualment discorren aeris se soterraran, fet que també contribuirà a millorar molt l’aspecte paisatgístic d’aquest entorn. La xarxa de clavegueres s’adequarà i s’instal·larà nou mobiliari urbà, i la senyalització corresponent al canvi de sentit de circulació a la qual s’ha sotmès el carrer Càceres.





Paraules clau

mercats/ sants/