El mercat de Les Corts se suma a la Xarxa de Solidaritat contra la fam en què participen mercats barcelonins : Servei de Premsa

El mercat de Les Corts se suma a la Xarxa de Solidaritat contra la fam en què participen mercats barcelonins

07/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El mercat de les Corts s’afegeix a partir d’avui a la Xarxa de Solidaritat contra la fam en què participen diversos mercats municipals de Barcelona. Aquesta iniciativa dóna suport a l’acció de la Fundació Banc dels Aliments per promoure la donació de productes no venuts als mercats i aptes pel seu consum a través del projecte Recollida Minves.

La parròquia de Santa Tecla, situada a l’avinguda Madrid, és l’entitat encarregada de fer la recollida d’aliments frescos del mercat de les Corts. Dissabte dia 7 de setembre es farà la primera recollida de productes.

L’objectiu del projecte Recollida Minves creat pel Banc dels Aliments és evitar que els aliments consumibles però no comercialitzables es destrueixin i es puguin fer arribar a les persones que més ho necessiten. Per fer-ho possible, es va crear la Xarxa de Solidaritat alimentària, a la qual s’hi va sumar l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

A través de la Recollida Minves es fan arribar a entitats benèfiques els excedents alimentaris consumibles dels supermercats, hipermercats i mercats que ja no són vendibles, ja sigui perquè tenen una data de caducitat propera o perquè l’embolcall està danyat, per exemple.

Els mercats de Barceloneta, Clot, Concepció, Horta, Lesseps, Llibertat, Mercè, Provençals, Sant Gervasi, Santa Caterina i ara les Corts formen part actualment de la Xarxa Solidaritat, tot col·laborant amb diferents entitats benèfiques -parròquies o menjadors socials entre d’altres-. Cal dir també, que molts comerciants dels mercats barcelonins col·laboren a títol individual amb la donació d’aliments a entitats del seu entorn o directament a famílies identificades amb dificultats.

Els mercats municipals de Barcelona ja van participar en la campanya Gran Recapte d’Aliments de la tardor de 2012 en què es van recollir més de 120 tones d’aliments, sobretot pastes, arròs, llet, olis i conserves.





Paraules clau

Les Corts/ solidaritat/