L’Arxiu Municipal i l’Editorial Efadós editen un llibre sobre la història de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona : Servei de Premsa

L’Arxiu Municipal i l’Editorial Efadós editen un llibre sobre la història de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona

10/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Arxiu Municipal de Barcelona i l’Editorial Efadós han coeditat Onze de setembre. Història de la commemoració de la Diada a Barcelona,  l’únic llibre que recull l’origen i l’evolució de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la capital del país. El llibre, obra de Sebastià Riera i Viader (Barcelona, 1950), és, per tant, un reflex de la situació política de Catalunya en cada moment a partir de les celebracions de la Diada, que al llarg de la història han tingut un paper decisiu en la defensa de l’autogovern de Catalunya. L’obra dedica una atenció especial als escenaris preferents de la commemoració: el monument a Rafael Casanova i el Fossar de les Moreres. Les nombroses il·lustracions que acompanyen el text, sovint inèdites, donen una nova visió, més completa, del que ha estat fins ara la Diada.

Des dels primers homenatges al darrer Conseller en Cap del Consell de la Cent de la ciutat, Rafael Casanova,  fins a la multitudinària manifestació de l’Onze de Setembre de 2012, el llibre ens convida a fer un recorregut emotiu i rigorós pels moments àlgids i els escenaris més significatius, amb una àmplia i rica selecció de fotografies, gràfics, cartells i documents de text.

El resultat és fruit d’un treball de recerca i estudi exhaustius per part de l’autor, Sebastià Riera, cap de Fons Documentals de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i professor de la Universitat de Barcelona, i de la col·laboració d’arxivers i arxiveres de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i l’Arxiu Central d’Hàbitat Urbà.

L’Arxiu Municipal de Barcelona ha volgut participar, amb aquest llibre, en el programa d’activitats en commemoració dels 300 anys del Setge de 1714. record d’un dels episodis més tràgics i tristos de la nostra història,  el Setge de 1714. El llibre ja està disponible a les llibreries.

 

11 de setembreOnze de setembre. Història de la commemoració de la Diada a Barcelona





Paraules clau

11 de setembre/ diada/