Trias destaca que la implantació del vehicle elèctric contribuirà a que Barcelona sigui coneguda al món com una ciutat referent en aquest àmbit : Servei de Premsa

Trias destaca que la implantació del vehicle elèctric contribuirà a que Barcelona sigui coneguda al món com una ciutat referent en aquest àmbit

10/09/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat en la presentació del nou model e-NV200 de la marca Nissan com a primer taxi 100% elèctric de Barcelona, en el marc del 65è Saló Internacional de l’Automòbil a Frankfurt (Alemanya). Trias ha participat a l’acte de presentació, juntament amb el president i CEO de NISSAN Motor Co, Carlos Ghosn, i ha visitat el saló amb el tercer tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda.

nissan01.jpg

En el marc del Motor Show de Frankfurt, l’Ajuntament de Barcelona i la firma automobilística han signat un acord amb accions específiques per promoure la implementació de l’e-NV200 com a vehicle comercial i taxi íntegrament elèctric a Barcelona i l’àrea metropolitana, amb l’objectiu d’esdevenir una ciutat capdavantera en la implementació dels vehicles elèctrics en l’àmbit del transport públic i de mercaderies, i per millorar la mobilitat i la qualitat ambiental de la ciutat i de l’Àrea Metropolitana. En roda de premsa celebrada conjuntament amb el vicepresident executiu de la marca, Andy Palmer, l’alcalde Trias ha afirmat que el vehicle elèctric suposa una revolució, des de diversos punts de vista, medi ambiental, de salut… i ha destacat la importància d’impulsar “el vehicle elèctric, també per l’autobús i el taxi elèctric”. “I també per la bicicleta elèctrica”, ha afegit.

L’alcalde ha afirmat “avui presentem un model vehicle, per a taxi i també com a furgoneta de transport de mercaderies de distribució del darrer quilòmetre per a la ciutat, però és molt important perquè ajudarà a disminuir la contaminació”. Com ha assenyalat Trias, la implantació del vehicle elèctric en el sector del taxi i la distribució urbana de mercaderies contribuirà a que “Barcelona sigui coneguda al món com una ciutat referent en aquest àmbit”.

L’alcalde s’ha mostrat convençut que aquest taxi, que té la seva versió en gasolina a Nova York, serà un èxit i ha agraït a Nissan el seu suport i la voluntat de col·laborar. Trias ha afegit que “no hi ha moltes ciutats que tinguin indústria de l’automòbil dins la ciutat, a Barcelona tenim una plataforma logística industrial de primer nivell i amb aquest acord ens situem com a ciutat capdavantera en la fabricació i la implantació del vehicle elèctric en el sector del taxi i la distribució urbana de mercaderies”.

L’alcalde ha afegit que “posem la marca Barcelona, el talent, la creativitat i la innovació de la ciutat al servei de nous sectors estratègics de futur, al servei de la gent que viu a Barcelona o al servei d’aquells que venen a la ciutat a treballar i a invertir i ajudar al seu desenvolupament, com Nissan”.

El nou model de vehicle e-NV200 es fabricarà a la factoria de Nissan ubicada a la Zona Franca de la ciutat i es preveu que es pugui comercialitzar a partir del segon trimestre de 2014.

L’alcalde també ha volgut donar suport a la firma automobilística SEAT i ha assistit a la presentació del nou model Leon ST, on ha pogut entrevistar-se amb el president del grup SEAT, Jürgen Stackmann. Trias ha destacat el vincle d’aquesta marca amb la ciutat i la marca Barcelona.

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ automoció/