60 centres educatius de Barcelona inicien el curs 2013-14 amb Camí Escolar, Espai Amic : Servei de Premsa

60 centres educatius de Barcelona inicien el curs 2013-14 amb Camí Escolar, Espai Amic

12/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un total de 60 centres educatius de Barcelona disposen coincidint amb l’inici del curs 2013-14 d’un Camí Escolar, Espais Amic. Aquests camins, que tenen senyalització viària específica principalment de de color verd, se situen sempre al voltant de centres educatius i ofereixen a l’alumnat la possibilitat d’anar o tornar a peu de l’escola o institut, sol o en grup, de manera més autònoma, saludable, segura i sostenible.

Els camins escolars, espais amics s’impulsen des de l’Ajuntament de Barcelona -mitjançant l’Institut Municipal d’Educació; l’àrea de Seguretat, Prevenció i Mobilitat i els districtes de la ciutat- i compten amb la implicació de les direccions i professorat, de l’alumnat i de les associacions de pares i mares d’alumnes dels centres; de botigues properes als camins escolars senyalitzats i d’entitats i associacions dels barris dels districtes.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que “des del principi d’aquest mandat estem treballant amb l’objectiu de dotar més de 100 escoles de la ciutat de Camí Escolar, Espai Amic i garantir, d’aquesta manera, que molts més nois i noies de la ciutat tinguin també la possibilitat de desplaçar-se de manera més segura, saludable i sostenible”. El regidor ha afegit, d’altra banda, que “per garantir la màxima seguretat dels nois i noies usuaris dels Camins Escolars, Espais Amics és imprescindible la complicitat dels conductors de qualsevol tipus de vehicle, amb motor o sense, que han de respectar aquests espais senyalitzats adreçats principalment a l’alumnat de la ciutat”.

El doble d’escoles amb Camí Escolar, Espai Amic
Durant aquest mandat, de moment, l’Ajuntament de Barcelona ha doblat pràcticament el nombre d’escoles que tenen a la seva disposició un Camí Escolar, Espai Amic al seu voltant. En aquest sentit, s’ha passat de 32 escoles amb camí escolar el juny de 2011, a 60 escoles el setembre de 2013.

Els nous centres que des d’aquest mandat tenen Camins Escolars, Espais Amics són: Rubén Dario, Pia Sant Antoni, Collaso i Gil, Drassanes, Mont-Tàber i Cadí (districte de Ciutat Vella); Gayarre, Perú, Cavall Bernat, Institució Montserrat, Proa i Sant Medir (districte de Sants – Montjuïc); Projecte, Madres Concepcionistas, Lys, Naví i Puput (districte de Sarrià – Sant Gervasi); Encants, Fructuós Gelabert, Immaculada Vedruna, Marillac, Ramon Llull  i Tàbor (districtes de l’Eixample); Sagrada Família, Kostka, Montseny, Farigola de Vallcarca, i Pere Bosch i Gimpera (districte de Gràcia) i Farigola del Clot i Rambleta del Clot (districte de Sant Martí).

Els camins escolars, espais amics ajuden a promoure una ciutat més propera als nois i noies, fomenta la responsabilitat i el respecte, impulsa la convivència i la mobilitat sostenible i prioritza la qualitat de vida de les persones i el respecte per l’entorn social i ambiental. Promouen i faciliten que els nois i noies, de manera autònoma i segura, facin a peu el camí d’anada o tornada de casa a l’escola i permeten desenvolupar un projecte participatiu que forma part de les polítiques de sensibilització i educació viària adreçades des de l’Ajuntament de Barcelona a l’alumnat de la ciutat, a les seves famílies i a tota la ciutadania.





Paraules clau

educació/ escola/