La Regidoria de Dona i Drets Civils impulsa un cicle estable de cinema dedicat al talent femení : Servei de Premsa

La Regidoria de Dona i Drets Civils impulsa un cicle estable de cinema dedicat al talent femení

16/09/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

La Regidoria de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat la creació d’una programació estable de cinema dedicat al talent femení, amb la voluntat de mostrar la seva força en la història de la humanitat i per a recordar les grans figures femenines en l’àmbit científic, artístic o social.

La proposta, que pren el nom de Cicle de Cinema ‘D’ Barcelona, neix de la voluntat del consistori de convertir el Cicle de Cinema de Dones, que s’havia ofert fins ara, en una programació estable de cinema dins de la oferta cinematogràfica de la ciutat. Les pel•lícules escollides es projectaran als cinemes Alexandra durant tres dies al mes, en les sessions de les 19.45 hores i les 22.15 hores.

La Regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha explicat que la selecció fílmica que s’ha dut a terme per a les sessions d’octubre, novembre i desembre, “manifesten , des de diferents aproximacions i estils, un seguit d’exemples de dones singulars que des de la creació artística o científica o des del seu lideratge intel•lectual i vital van il•luminar la societat del seu temps i segueixen sent referents del saber en els nostres dies”.

En concret, les tres pel•lícules seleccionades per a aquest proper trimestre són: ‘La Fuente de las Mujeres’, de Radu Mihaileanu, (França, 2011) per al mes d’octubre; ‘Ágora’, d’Alejandro Amenábar (Espanya, 2009), al novembre; i ‘Versión: la historia de Hildegarda de Bingen’, de Margarethe von Trotta (Alemanya, 2009).

La regidora presentarà aquest nou programa el proper dia 17 de setembre, a les 21.30 hores, a la plaça de les Dones del 36 (districte de Gràcia).





Paraules clau

dona/ drets civils/