Barcelona inicia el curs escolar 2013-14 amb un total de 65 patis escolars oberts al barri : Servei de Premsa

Barcelona inicia el curs escolar 2013-14 amb un total de 65 patis escolars oberts al barri

18/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona reobrirà a partir del 20 de setembre, en el seu horari habitual, els 65 patis escolars oberts al barri de la ciutat. El servei municipal de Patis Escolars Oberts al Barri, que es gestiona des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, posa a disposició d’infants, adolescents i les seves famílies aquest patis com a espais d’ús públic i també de dinamització educativa.

Els 65 patis de la xarxa municipal, distribuïts pels 10 districtes de la ciutat i que obren les seves portes sempre en horari extraescolar o en cap de setmana, disposen d’un servei de monitoratge que s’encarrega d’obrir i tancar les instal•lacions dins l’horari previst, de vetllar pel bon ús dels patis com a espais d’ús públic i, entre d’altres coses, de promoure la relació entre els usuaris. Durant el curs escolar, aquest servei municipal ofereix als usuaris la possibilitat de participar en activitats de dinamització educatives (esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.) obertes a tothom i d’entrada lliure.

Durant aquest mandat, des de juliol de 2011, l’Ajuntament de Barcelona ha obert un total de 14 patis nous oberts al barri, passant de 51 a 65 patis escolars oberts al barri. El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que, en aquest sentit, “tenim com a objectiu seguir ampliant el servei municipal de patis escolars oberts al barri com a espais d’ús públic, com ho estem fent des de principi del mandat, però volem potenciar-los també com a espais de dinamització educativa al servei d’infants, joves i les seves famílies”.

El servei municipal “Patis Escolars Oberts al Barri”, que impulsa la regidoria d’Educació i Universitats, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, té com a objectiu optimitzar l’ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social i oferir un context segur i de proximitat on infants i joves de la ciutat, de forma autònoma, i les seves famílies puguin gaudir del temps de lleure amb un servei permanent de monitoratge. Aquest programa, que busca fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crear nous espais públics per a ús ciutadà, compta amb el suport dels districtes de la ciutat, de la Fundació Jaume Bofill, del Consorci d’Educació de Barcelona i la col•laboració de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Al web www.bcn.cat/patisoberts es pot consultar les activitats que es desenvolupen als patis oberts, les adreces, els horaris i altres informacions referents al programa.

 

Nota: Adjuntem la nota de premsa en PDF amb el llistat de patis oberts i els seus horaris.





Paraules clau

educació/ escola/ inici de curs/ patis/