Barcelona adjudica obres de gran impacte social i econòmic per valor de més de 77 milions d’euros de licitació : Servei de Premsa

Barcelona adjudica obres de gran impacte social i econòmic per valor de més de 77 milions d’euros de licitació

20/09/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El Consell d’Administració de l’empresa municipal BIMSA, ha aprovat l’adjudicació de grans obres per valor de 77.861.165 d’euros de licitació (IVA Inclòs), que començaran aquesta tardor i que tindran un gran impacte a nivell social i econòmic. En concret, el Consell d’Administració ha donat llum verda a grans transformacions de la ciutat que arribaran de la mà de l’enderroc de l’anella viària de Glòries, de les actuacions de millora de carrers i places incloses en el Pla de Manteniment de l’Espai Públic 2013-2015 i de la reurbanització del carrer Antoni Capmany, en el marc de la cobertura de les vies de Sants.

El Consell d’Administració ha analitzat el gran nombre d’ofertes presentades en cadascuna de les licitacions, amb una vintena d’ofertes de mitjana, i ha constat el paper dinamitzador de l’economia que està jugant ’Ajuntament de Barcelona en aquests moments de crisi econòmica, gràcies a la seva capacitat inversora.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha destacat avui que “es tracta d’una mostra més de l’ambició i el progrés econòmic que té Barcelona i del seu decidit treball a favor de la cohesió social, millorant la qualitat de vida de la gent, creant llocs de treball i promovent la reactivació de l’economia gràcies a la contractació d’empreses que hauran d’executar aquests treballs”. “Segons Vives, “poques administracions tenen la capacitat inversora que té Barcelona, gràcies al rigor i la solvència financera del seu ajuntament”.

Enderroc de l’anella viària de Glòries

L’enderroc de l’anella viària de Glòries és un dels compromisos recollits en el document Compromís per Glòries signat l’any 2007 per l’Ajuntament de Barcelona i les associacions de veïns de l’àmbit de la plaça, i forma part del procés de transformació que s’ha posat en marxa amb l’objectiu dotar la Plaça d’una nova centralitat dins de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona té actualment en marxa el concurs que ha de permetre resoldre el futur d’aquest gran espai i dotar-lo de nova centralitat, abandonant el seu caràcter de nus viari i de frontera que té actualment, amb la unió de tres de les avingudes més importants de la ciutat: l’Avinguda Diagonal, l’Avinguda Meridiana i la Gran Via de les Corts Catalanes.

Treballs a executar
– Obertura del c/ Badajoz i posada en servei de la vialitat provisional
– Enderroc de les rampes de la Gran Via i de l’anella viària elevada
– Execució de la Gran Via en la superfície que creua l’actual plaça

Procés de licitació:
– Valor estimat del contracte: 25.645.951 (IVA inclòs)
– Nombre d’ofertes presentades: 15

Obres del Pla de Manteniment Integral de l’Espai Públic (PMI) 2013-2015

La Gerència Adjunta de Medi Ambient i Serveis Urbans d’Hàbitat Urbà impulsa el Pla de Manteniment Integral de l’Espai Públic (PMI) pels propers dos anys per un valor de 45.568.572€ (IVA inclòs). Aquestes actuacions de millora de l’espai públic estan repartides per tota la ciutat i s’han adjudicat en 3 lots diferents.

El Pla de Manteniment Integral 2013-2015 consisteix en la intervenció sobre determinats espais públics amb la realització d’actuacions planificades i coordinades amb els diferents Operadors que intervenen sobre aquests espais de la ciutat, tot afegint valor en relació a l’aplicació de noves tecnologies i nous materials per a potenciar el funcionament intel•ligent de la ciutat.

Objectius estratègics del PMI:
– Millora de l’accessibilitat als carrers, parcs i jardins
– Renovació o implantació de clavegueram de xarxa local
– Intensificació de la renovació del parc d’enllumenat
– Ampliació de la xarxa d’aigua freàtica quan sigui possible
– Ampliació de la xarxa de RPRSU quan sigui possible
– Soterrament de línies aèries existents
– Renovació dels paviments de voreres i calçades
– Implantació paviment sonoreductor als vials principals
– Instal•lació de WIFI i sensorització quan sigui necessari
– Millora de les infraestructures pròpies dels parcs i jardins
– Millora de l’enjardinament dels parcs i jardins
– Intensificació de les plantacions de nou arbrat viari

Procés de licitació:
– Valor estimat contracte: en total: 45.568.572 € ( IVA inclòs)
LOT 1: 16.255.124 €
LOT 2: 14.799.911 €
LOT 3: 14.513.537 €
– Nombre d’ofertes presentades: 21 (L1) / 20 (L2) / 22 (L3)

Reurbanització del carrer d’Antoni Capmany i passos inferiors

L’actuació defineix una nova ordenació urbana de l’àmbit del c/d’Antoni Capmany en contacte amb l’estructura de cobertura ferroviària de les vies d’accés a Sants. La substitució de dues de les antigues vies de rodalies pel pas soterrat de la Línia d’Alta Velocitat permet l’ampliació de l’espai entre la façana dels habitatges i la cobertura, el qual es reurbanitzarà amb l’objectiu principal d’obtenir un espai públic de qualitat -destinat principalment als vianants- que potenciï la regeneració d’aquesta zona de la ciutat.

Aquesta actuació s’emmarca en el Projecte d’urbanització sobre la coberta i espais annexos de l’accés ferroviari a l’Estació de Sants, que ha de servir per convertir en un nou espai urbà tot l’àmbit comprès des del carrer de Sants fins a la Riera Blanca després de l’arribada de l’Alta Velocitat a Barcelona.

Procés de licitació:
– Valor estimat del contracte: 6.646.639 € (IVA inclòs)
– Nombre d’ofertes presentades: 24





Paraules clau

adjudicació/ bimsa/ obres/