Barcelona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura : Servei de Premsa

Barcelona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

20/09/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Del 22 al 29 de setembre, i coincidint amb la celebració europea, Barcelona acollirà una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que enguany es fa sota el lema “Aire net-Fes el Pas!”. Durant vuit dies la capital catalana acollirà un seguit d’activitats per promoure i donar a conèixer la manera més sostenible i segura de moure’s per la ciutat.

D’aquesta manera, el Govern Municipal juntament amb altres entitats vinculades a la mobilitat han programat els actes següents:

Itineraris culturals amb bicicleta per la ciutat: 21, 22, 28 i 29 de setembre.
Enguany Bicicultura BCN organitza dues rutes guiades: “La Barcelona de 1714. Des de Montjuïc a la Ciutadella”; i “Els patis de L’Eixample. Des de Sant Antoni a Fort Pienc”. En totes dues rutes cal portar bicicleta pròpia i inscriure’s a biciculturabcn@gmail.com. L’activitat és gratuïta i la durada dels itineraris és de 3 a 4 hores.

Jornada “El Carsharing i la Mobilitat Sostenible a Barcelona”: 26 de setembre.
L’entitat Avancar en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona ha programat aquesta jornada per analitzar les noves tendències de mobilitat i el grau de conscienciació de la població. La jornada es realitzarà de 10:30 a 12:30 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison. Les inscripcions es poden fer a http://www.avancar.es/ca/jornadacarsharing

Debat “La bicicleta a Barcelona”: 26 de setembre.
El FAD organitza aquesta debat on s’analitzarà el paper d’aquest mitjà de transport a la ciutat. L’acte tindrà lloc a les 19:00 hores al mateix auditori del FAD (plaça dels Àngels, 5-6). L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia al telèfon: 93 443 75 20 o a l’adreça http://fad.cat/activities/view/663

Playtoride: del 29 de setembre al 8 de desembre.
Aquesta activitat, vinculada a la Setmana de la Mobilitat convida als barcelonins a participar en el Barcelona City Challenge per reduir la contaminació de la ciutat anant amb bicicleta i alhora guanyar premis.
Les inscripcions es poden fer a partir del 23 de setembre a l’adreça http://www.barcelonacitychallenge.com

X Cursa de Transports de Barcelona:  2 d’octubre. A partir de les 18:00 hores tindrà lloc aquesta activitat que impulsa l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), i que té per objectiu fer una comparativa dels costos emissions i temps de viatge a través dels diferents mitjans de transport emprats en desplaçar-se per la ciutat. Els ciutadans poden participar en qualsevol de les modalitats: a peu, en bicicleta, bicing, patins, cotxe, moto i transport públic col·lectiu.

Enguany, hi ha una activitat emmarcada en la Setmana de la Mobilitat que s’ha programat pel mes de novembre per la coincidència amb els actes de la Mercè.

20è Fòrum de Seguretat Viària a Barcelona “La reducció de víctimes d’Accidents de Trànsit en Entorns Urbans”: El proper 14 de novembre es durà a terme aquesta jornada, organitzada pel RACC, el P(A)T, Servei Català de Trànsit i l’Ajuntament de Barcelona. El Fòrum es realitzarà a l’Espai Francesca Bonemaisson. Les inscripcions es podran fer a finals d’octubre a l’adreça http://www.bcn.cat/mobilitat.

Dos mesos extra de Bicing

Dins del marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a la capital catalana, el servei de Bicing ofereix 2 mesos gratuïts extra a totes aquelles persones que contractin l’abonament anual entre el 22 i el 29 de setembre. Aquells que hi estiguin interessats es poden donar d’alta a partir del diumenge 22 al següent enllaç: https://www.bicing.cat/ca/customer-survey
L’Ajuntament compromès amb la mobilitat sostenible

L’Ajuntament de Barcelona treballa per promocionar la mobilitat sostenible i segura i en aquest sentit està millorant la xarxa ciclista, mitjançant la construcció de nous carrils bici, el pla de xoc a les cruïlles amb més accidentalitat, amb nous aparcaments per bicis, amb la nova guia digital de la bicicleta i amb els cursos de formació sobre conducció de bicis a les escoles i la promoció de l’ús de la bicicleta. A banda també s’està treballant en la segona fase de la nova xarxa d’autobús i amb l’increment de vehicles ecològics en les flotes de transport públic i en els serveis municipals. L’Ajuntament també està duent a terme mesures de pacificació del trànsit i està promocionant l’ús de vehicles elèctrics; entre d’altres mesures.

Es pot consultar el programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a l’adreça www.bcn.cat/mobilitat.

 





Paraules clau

mobilitat/