L’alcalde Trias reivindica el paper de les àrees metropolitanes com a motors de creixement econòmic : Servei de Premsa

L’alcalde Trias reivindica el paper de les àrees metropolitanes com a motors de creixement econòmic

26/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que “les àrees metropolitanes han de desenvolupar un paper fonamental en la definició d’un nou model de creixement econòmic basat en la productivitat, els serveis avançats, la innovació i la tecnologia”. L’alcalde està convençut que “les ciutats i les àrees metropolitanes són els principals motors del desenvolupament econòmic, l’atracció d’inversió estrangera i la generació d’exportacions”.

L’alcalde ha participat aquest vespre a la jornada sobre “Internacionalització econòmica de les àrees metropolitanes” organitzada pel Centre per a l’Economia Global i Geopolítica d’ESADE (ESADEgeo) presidit per Javier Solana. ESADEgeo col·labora amb el prestigiós think tank nord-americà Brookings Institution per analitzar les xarxes i els actors claus d’internacionalització de l’economia a les grans ciutats i àrees metropolitanes.

L’alcalde de Barcelona ha remarcat que les polítiques públiques que s’impulsen des de les ciutats “han d’estar necessàriament enfocades a augmentar la qualitat de vida i el benestar de les persones”. “El creixement econòmic i el benestar social a les nostres ciutats han d’anar de la ma perquè sinó el creixement seria parcial i no sostenible”, ha afirmat Trias.

L’alcalde Trias assenyalat que “la crisi econòmica ha tingut un impacte profund a Barcelona” però s’ha mostrat convençut que “quan ens centrem en els actius de Barcelona i la seva àrea metropolitana tenim motius per ser optimistes”. Xavier Trias ha afirmat que la marca Barcelona està associada a “bona gestió i a un ambient favorable per a les inversions i els negocis. Una ciutat de la qual te’n pots refiar”. L’alcalde ha defensat l’aposta del Govern municipal per situar “la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació en la base del seu nou sistema productiu”.

L’alcalde de Barcelona ha defensat també que “les ciutats i les regions metropolitanes han de tenir la seva pròpia agenda internacional amb l’establiment de vincles i contactes amb institucions internacionals. En aquest context, Xavier Trias ha explicat que “Barcelona s’està convertint en un actor internacional rellevant amb acords amb importants organitzacions internacionals com el Banc Mundial i ONU-Hàbitat”.





Paraules clau

àrea metropolitana/ economia/ esade/ internacionalització/