Barcelona reuneix 60 experts per generar idees innovadores que la situïn com la ciutat més inspiradora del món : Servei de Premsa

Barcelona reuneix 60 experts per generar idees innovadores que la situïn com la ciutat més inspiradora del món

27/09/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest dissabte, 28 de setembre, 60 ciutadans de diferents generacions i perfils participen al “Barcelona Challenge 2020”, una trobada per posar en comú les fortaleses i oportunitats de la capital catalana, compartir els reptes de futur i pensar noves idees per situar Barcelona com una de les ciutats de referència del segle XXI.

Sònia Recasens participa en una reunió amb 60 experts per trobar solucions innovadores per a la ciutat

Es tracta d’una jornada organitzada per l’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, juntament amb l’IESE i Singularity University, què compta amb la col·laboració de La Vanguardia, Cuatrecasas Advocats i Natura Bissé Barcelona.

Dos grups d’una trentena de sèniors i júniors respectivament comparteixen les seves visions entorn a quatre eixos: educació, evolució de la societat en l’era tecnològica, la importància de la industria i les oportunitats de feina en la nova economia. Un ecosistema format per emprenedors, empresaris, artistes, científics, historiadors, tecnòlegs i professionals de diferents sectors i edats que sumen l’experiència i el talent jove per generar idees que inspirin la Barcelona del 2020.

L’objectiu és, doncs, analitzar cap a on va el futur i com es pot aconseguir que Barcelona en formi part activa, creant un intercanvi d’idees que contribueixi a consolidar la ciutat en el mapa de les grans capitals internacionals en tots els àmbits. Aquesta és una metodologia innovadora que s’aplica a la Singularity University i es realitza per primera vegada a Barcelona.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha realitzat la conferència inaugural, en la qual ha assegurat que “les idees que sortiran d’aquesta trobada ajudaran a marcar el camí cap a una Barcelona més global, més innovadora, més competitiva i encara més oberta envers aquelles persones que, com tots els participants, creuen que els reptes més ambiciosos neixen del diàleg i només s’assoleixen amb la implicació de tots”.

A més, ha ressaltat que “l’esperit de Barcelona Challenge 2020, de compartir reptes i buscar solucions conjuntament, dóna continuïtat a la iniciativa público-privada Barcelona Creixement, de la que van sorgir 30 mesures per contribuir a reactivar l’economia”. Recasens ha recordat algunes de les més destacades en les quals s’està treballant com l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, el Data Resource Center, la Zona Franca per a emprenedors i una agència de gestió de la marca Barcelona, entre d’altres.

Finalment, la tinenta d’alcalde ha afirmat que “és un orgull que fòrmules innovadores com la que avui té lloc hagin triat la nostra ciutat perquè posen en valor els actius que tenim i que ens posicionen al mapa de les capitals del món i ens permetran construir una Barcelona inspiradora amb la mirada posada en el futur”.

La jornada compta amb la participació de Salim Ismail, el director executiu i actual ambaixador global de Singularity University, un centre d’estudis d’avantguarda per a executius mundials, ubicat al campus Ames de la NASA, a Silicon Valley. Des de la seva creació, l’any 2009, forma nous líders que siguin capaços d’influir en els seus propis països per promoure un desenvolupament sostenible tenint en compte l’accelerat creixement tecnològic.

Abans de concloure la trobada, es posaran en comú els diferents punts de vista i, com a resultat, es presentaran una desena de recomanacions al voltant dels quatre punts de debat que poden impulsar Barcelona a ser la ciutat més inspiradora del món.





Paraules clau

barcelona challenge 2020/ idees/ innovació/ smart cities/