Els Centres Cívics de Barcelona apropen el debat europeu als ciutadans : Servei de Premsa

Els Centres Cívics de Barcelona apropen el debat europeu als ciutadans

27/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Any Europeu de la Ciutadania, designat per la Unió Europea amb l’objectiu de fomentar iniciatives que apropin els ciutadans a Europa, arribarà a Barcelona a través dels Centres Cívics de la Ciutat. La direcció de Relacions Internacionals i Cooperació, amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), organitza entre octubre i desembre 10 conferències en 10 centres cívics de la ciutat per fomentar el debat europeu. L’Any Europeu de la Ciutadania coincideix amb el 20è aniversari de l’establiment de la Ciutadania de la Unió Europea, recollida en el Tractat de Maastricht, que va entrar en vigor l’any 1993. L’eslògan de l’Any Europeu és “El tema és Europa: el tema ets tu. Participa en el debat”.

Amb les xerrades a diferents centres cívics de la ciutat es vol donar a conèixer quins són els drets com a ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea i tenir un millor coneixement de les decisions que poden prendre les diferents institucions comunitàries, i com aquestes decisions influeixen en la vida de les persones. “Catalunya vol jugar un paper destacat en la construcció europea, i Barcelona, com a capital del país, també vol contribuir a difondre la importància i els valors d’aquest marc comú”, ha explicat el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí., que el proper dimarts 1 d’octubre inaugurarà la primera conferència del cicle “Europa a debat”. Aquesta primera sessió comptarà amb la participació de Joan Vallvé, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i antic diputat al Parlament Europeu, que parlarà sobre “La Unió Europea, d’on a on? Els límits de la Unió”. La xerrada se celebrarà al Centre Cívic de Can Deu, al districte de Les Corts.

Paral·lelament, del 14 al 24 de novembre, el pati de l’Ajuntament de Barcelona acollirà entre el 14 i el 24 de novembre l’exposició “#DRETSCOMPARTITS”, organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. L’exposició fa un recorregut pels drets que tenen els ciutadans de la Unió Europea, els drets fonamentals i d’altres que la Unió ha legislat per protegir a les persones quan resideixen al seu país i també quan es desplacen o resideixen fora.

Podeu trobar tota la informació sobre el cicle “Europa a debat” en el següent enllaç: http://www.bcn.cat/cultura/docs/EUROPAADEBAT.pdf





Paraules clau

centres civics/ europa/