Cristina Iniesta explica les polítiques municipals en l’àmbit de la salut davant de la Red Española de Ciudades Saludables : Servei de Premsa

Cristina Iniesta explica les polítiques municipals en l’àmbit de la salut davant de la Red Española de Ciudades Saludables

02/10/2013

La Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha exposat avui totes les polítiques de salut que s’integren dins de l’acció del govern de la ciutat per a convertir Barcelona en una ciutat saludable davant de la resta de ciutats que formen part de la Red Española de Ciudades Saludables (RECS), que enguany celebra els 25 anys d’existència amb una trobada a Santander.

Iniesta ha fet repàs de la feina feta en aquest àmbit a la ciutat, que forma part de la RECS des de la seva creació, i ha explicat que “després d’aquests anys, avui podem afirmar que la salut està present en pràcticament tots els plans municipals: educació, infància, joventut, urbanisme, transport, etc..”

Ha recordat, en aquest sentit, que l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, en el qual s’integra la Delegació de Salut, “és un gran espai dedicat a promoure, formular i aplicar polítiques per fer front als grans reptes socials”. “Això és molt important, perquè el nostre objectiu és esdevenir una ciutat saludable.

Durant la seva intervenció davant dels representants de la resta de ciutats que composen aquest organisme, la delegada ha explicat la feina que s’impulsa des de la delegació per a recollir informació de cada districte a l’hora de desenvolupar iniciatives a nivell de la ciutat, i també en cadascun dels barris que la composen “per poder-nos centrar en les seves necessitats concretes”, i ha citat l’Informe Anual de Salut aixi com l’Enquesta de Salut de Barcelona, que du a terme l’Agencia de Salut Publica de Barcelona, “Gràcies a tota aquesta informació podem desenvolupar programes específics per als grups de població”, ha afegit.Compartiu aquest contingut