L’Ajuntament de Barcelona apropa l’oferta cultural de la ciutat al públic adolescent amb el ‘Quadern Cultura’ : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona apropa l’oferta cultural de la ciutat al públic adolescent amb el ‘Quadern Cultura’

03/10/2013

Quadern Cultura és una iniciativa de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona que neix, en una primera fase de proves, amb el propòsit d’apropar l’oferta cultural de la ciutat al públic adolescent. Els propers dies, 12.160 nois i noies nascuts durant el 2001 i empadronats a la ciutat rebran per correu ordinari als seus domicilis un llibret amb la informació detallada de tots els espais i un talonari amb 11 tiquets bescanviables. Cada invitació equival a una entrada gratuïta per a un alumne o alumna de 1r d’ESO i un acompanyant major de 18 anys. L’acompanyament d’un adult és obligatori.

Quadern Cultura convidarà els estudiants de 1r d’ESO i un acompanyant adult, a gaudir de la programació de diversos equipaments culturals de la ciutat: el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, L’Auditori, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i alguns museus municipals com el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, El Born Centre Cultural, el Museu de la Música, el MUHBA-Museu d’Història de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals i el Museu Frederic Marès. La voluntat de l’Ajuntament és que en el futur puguin afegir-s’hi més equipaments culturals.

En el cas dels equipaments que ofereixen espectacles, cadascun d’ells ha elaborat una selecció d’activitats d’entre la seva programació de temporada més idònies per a públic de 12 anys. En total es podrà triar entre una oferta de 62 espectacles que es tradueixen en  270 funcions. L’oferta total d’entrades dels 5 d’equipaments serà d’unes 3.900 entrades.

Les invitacions són vàlides des d’octubre de 2013 fins al 30 de setembre de 2014 i és imprescindible bescanviar cada invitació a la taquilla de l’espai corresponent (excepte al Mercat de les Flors, que es bescanvia només a Tiquet Rambles). A partir d’avui,  3 d’octubre ja es troba operatiu el web www.bcn.cat/quaderncultura per consultar els detalls del programa i on cadascun dels espais actualitzarà la informació sobre els espectacles i activitats proposades.

Foto_QuadernCultura_+008

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 180.000 euros al projecte, que se suma a altres iniciatives per apropar la cultura a tots els segment de població.

Pel tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, “Quadern Cultura és una iniciativa que vol ajudar a despertar els neguits culturals del joves, i fomentar així la creació de nous públics per a garantir el futur del teixit cultural de Barcelona. És un primer tast d’un projecte que desplegarem per fases amb la incorporació de més equipaments culturals per assolir la potència que la nostra ciutat és capaç d’oferir-los-hi. En aquest sentit, agraïm la col•laboració dels responsables dels equipaments, que s’han afegit al Quadern Cultura amb entusiasme”.

Disposeu del dossier de premsa en el següent enllaç.

 

 Compartiu aquest contingut