Més de 120 actes per celebrar la Festa Major de Sarrià del 4 al 13 d’octubre : Servei de Premsa

Més de 120 actes per celebrar la Festa Major de Sarrià del 4 al 13 d’octubre

04/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Sarrià-Sant Gervasi celebra del 4 al 13 d’octubre una nova edició de la a Festa Major de Sarrià amb més de 120 activitats per a tots els públics, des de mostres de cultura popular fins a concerts, activitats infantils, torneigs esportius, teatre, balls i sopars populars.
La festa comença el divendres 4 d’octubre, a la plaça del Consell de la Vila, amb el Toc d’inici, la hissada de bandera, el pregó i el brindis de Festa Major (19:30 hores). Enguany la pregonera és Carme Pérez i Tomás, presidenta de Dones Fem, vicepresidenta del Consell de Barri de Sarrià i membre del Consell de les Dones del Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Més tard, a la mateixa plaça, se celebrarà el sopar popular i el karaoke.

La festa comença el divendres 4 d’octubre, a la plaça del Consell de la Vila, amb el Toc d’inici, la hissada de bandera, el pregó i el brindis de Festa Major (19:30 hores). Enguany la pregonera és Carme Pérez i Tomás, presidenta de Dones Fem i membre del Consell de Dones del Districte de Sarrià Sant Gervasi. Més tard, a la mateixa plaça, se celebrarà el sopar popular i el karaoke.
A més dels tradicionals gegants, castells, cercaviles, sardanes, havaneres i el correfoc o la tradicional  botifarrada centenària que ofereix el Mercat de Sarrià, el concurs de paelles o el Piromusical amb què es tancarà la festa el diumenge 13 d’octubre, a l’edició de la Festa Major 2013 hi haurà novetats com la primera edició de La batalla per Sarrià – una competició festiva entre els Rosers i els Vicenç en la qual hauran de superar diferents proves- o el nou sopar popular, a peu dret i amb karaoke familiar per amenitzar la vetllada. Altres novetats són la ruta de comerços verds per Sarrià o el 1r concurs d’hamburgueses.

Actes especials

El dissabte 5, s’inaugurarà a Casa Orlandai l’exposició en commemoració del 150è aniversari del Tren de Sarrià, que inicia la seva història el 1863, al mateix temps que el Metro de Londres. Es tractava d’una petita línia de 4,6 km de longitud que sortia d’on avui es troba la Plaça de Catalunya i creuava la plana de Barcelona passant pels pobles de Gràcia, Sant Gervasi i arribava a Sarrià, als peus de la muntanya de Collserola. El nou ferrocarril va ser la resposta al desig de comunicació dels pobles del voltant de Barcelona i va ser un factor important en la urbanització de la rodalia.

Tot seguit, es farà l’acte de denominació de la nova placeta dels Blaus, situada a l’avinguda Poeta Foix amb el carrer de Pedró de la Creu. Finalment, a la Seu del Districte hi haurà una jornades de portes obertes el dijous 10 de 9:30 a 13 h i de 16:30 a 20 h, amb la possibilitat de fer uns visita comentada a les 12 h.

Divendres 11, de 9 a 12:30 h, se celebrarà el Cercavila de Festa Major de les Escoles, que sortirà de la plaça de la Vila, i a on participen els centres públics i concertats del Districte amb balls de Festa Major, Gegants, Capgrossos, Xanques, Tabals, Diables i Balls tradicionals.

Podeu consultar tot el programa a la web www.bcn.cat/sarria-santgervasi





Paraules clau

festa major/ sarrià/