Xavier Trias: “La Rambla és l’ànima i el cor de la ciutat, i la volem oberta i acollidora” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La Rambla és l’ànima i el cor de la ciutat, i la volem oberta i acollidora”

07/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament dels guardons dels Ramblistes d’Honor 2013, que per primer cop s’ha celebrat al Saló de Cent. L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla distingeix cada any amb el títol de Ramblista d’Honor a les persones o entitats que s’han significat per la seva estimació per la Rambla ja sigui en el camp cultural, empresarial o social. Els Premis Ramblista d’honor es lliuren des de l’any 1962 i enguany es celebra la 51a edició. Enguany, els Amics de la Rambla, han volgut atorgar un guardó especial a títol pòstum a Antoni Tàpies, per la seva trajectòria artística que ha situat Barcelona i Catalunya com a referent universal en el món de l’art. Els Ramblistes del 2013 són: Eduardo Mendoza, escriptor; Joan Matabosch, director artístic del Gran Teatre del Liceu; i el Bar Cañete, un establiment que en tres anys ha aconseguit fer un bar de tapes per a la gent de Barcelona.

L'alcalde de Barcelona ha presidit aquesta tarda l'acte de lliurament dels guardons dels Ramblistes d'Honor 2013,  que per primer cop s'ha celebrat al Saló de Cent.

L’alcalde ha felicitat els guardonats, i ha afirmat que aquests guardons reconeixen la seva estimació i compromís per la Rambla, “un dels nostres símbols que projecten Barcelona amb força a tot el món”; i els ha agraït “per ajudar a acostar el ciutadà i el visitant a aquest passeig. Trias també ha felicitat l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla pel seu treball a favor de la Rambla.

Xavier Trias ha dit que la Rambla “és l’ànima i el cor de la ciutat” i ha agraït la contribució de tothom per aconseguir-ho. “Aquest carrer és molt sovint la presentació de la ciutat. Volem una Rambla oberta i acollidora. La Rambla la fem entre tots, és el resultat d’un esforç col·lectiu, i necessitem que vagi bé”, ha manifestat l’alcalde, que ha dit que és imprescindible “gestionat bé aquest èxit”. L’alcalde ha explicat que s’està treballant amb veïns, associacions, comerciants i institucions, “per endreçar La Rambla i per permetre el passeig i el seu ús ciutadà de manera més còmoda i amable”, a través del Pla Cor.

L’alcalde ha defensat que el treball que s’està desenvolupant en matèria de seguretat i les actuacions relacionades amb l’activitat de les estàtues humanes, els pintors i dibuixants i les floristes han d’ajudar a millorar el passeig. “Volem que la Rambla segueixi essent un orgull per tots els barcelonins. Queda molta feina per fer, però som optimistes. És necessari que ho fem junts”, ha demanat.





Paraules clau

Rambla/ ramblistes/