Els usuaris podran pujar bicicletes plegables als autobusos de Barcelona : Servei de Premsa

Els usuaris podran pujar bicicletes plegables als autobusos de Barcelona

08/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona aposta pel foment de la bicicleta a la ciutat i l’impuls del seu ús com a mode de transport sostenible. Amb aquest objectiu, la regidoria de Mobilitat va transmetre a Transports Metropolitans de Barcelona la seva petició per tal que els ciutadans poguessin portar bicicletes plegables a bord en els seus desplaçaments en autobús, i des de TMB es va fer arribar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona la sol•licitud per modificar el Reglament de Viatgers.

D’aquesta manera, el passat 30 de juliol, el Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana, va dur a terme l’aprovació inicial de la modificació del Reglament. Finalitzat el tràmit d’al•legacions avui s’ha fet pública al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’aprovació definitiva.

Amb la modificació s’estableix que els usuaris podran pujar als autobusos amb bicicletes plegables en aquells serveis que transcorren íntegrament dins l’àmbit de la primera corona tarifària. Les bicicletes hauran d’estar degudament plegades. La mesura afecta tant a les línies de gestió directa, operades per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), com les de gestió indirecta.

L’Ajuntament de Barcelona celebra l’aprovació definitiva d’aquesta mesura que permet fer un pas més en l’aposta per aquest mitjà de transport, afavorint la intermodalitat entre la bicicleta i els autobusos de la ciutat. El regidor de mobilitat, Eduard Freixedes, assegura que “aquesta modificació augmentarà l’ús de la bicicleta a la ciutat, sobretot, en aquells desplaçaments urbans en els quals els pendents compliquen els recorreguts en sentit ascendent”. La mesura també serà d’utilitat aquells dies de meteorologia canviant.

El Govern Municipal s’ha marcat la promoció de la bicicleta a la ciutat com una de les seves prioritats i per aquest motiu aquest any invertirà un total de 2,5 milions d’euros en la millora de la infraestructura ciclista. La voluntat del Govern Municipal és comptar amb una bona infraestructura a la capital catalana que permeti els desplaçaments segurs amb aquest mode de transport.





Paraules clau

autobús/ bicicletes/