L’Ajuntament ha destinat més de 1,7 milions d’euros a garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació infantil en període de vacances escolars : Servei de Premsa

L’Ajuntament ha destinat més de 1,7 milions d’euros a garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació infantil en període de vacances escolars

08/10/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, va promoure tota una sèrie d’accions per garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació infantil durant l’estiu, un cop finalitza el període lectiu, amb l’objectiu de prevenir possibles situacions de dèficit alimentari. Aquestes accions s’emmarquen en les prioritats de l’Ajuntament de Barcelona de prioritzar les polítiques socials de la ciutat i garantir les necessitats bàsiques de totes les persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat, especialment les dels nens i nenes. En total, l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 1.712.425 euros a garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació infantil en període de vacances escolars.

Es van posar en marxa diferents iniciatives per fer front a la cobertura d’alimentació infantil en període de vacances escolars (juny, juliol, agost i primera quinzena de setembre):

 

L’Ajuntament garanteix la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants durant tot l’any

Fins el mes d’agost d’aquest any, 13.502 nens i nenes d’entre 0 i 17 any han rebut atenció als 40 centres de serveis socials de la ciutat. Els professionals dels centres estableixen un pla de treball individualitzat per donar suport i acompanyar en la millora de les condicions personals i familiars, i per garantir que els pares puguin cobrir de manera adequada totes les seves necessitats bàsiques a través de l’activació d’ajuts, serveis i programes temporals. Totes les mesures busquen el benestar dels menors ja que són els beneficiaris de les ajudes que reben les seves famílies.

Durant tot l’any l´Ajuntament de Barcelona posa a disposició la partida econòmica d´ajuts d´emergència social de l´Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) per cobrir les necessitats que detectin els professionals dels centres de serveis socials i per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants.

A més continuarà en marxa el protocol entre l’IMSS i el Consorci d’Educació per detectar les situacions de necessitat a les escoles que es va posar en funcionament el mes de novembre de 2012 i que s’ha mantingut e també en marxa durant les vacances escolars. Aquesta actuació conjunta ha servit de model per a la elaboració del “Protocol per a la detecció i seguiment de situacions amb dificultat en l’alimentació d’infants i adolescents” que han acordat conjuntament els Departaments d’Ensenyament i Benestar Social i les entitats municipalistes.

La iniciativa dels berenars nutritius en els Centres Oberts s’ampliarà durant el curs escolar 2013-2014 als 19 Centres Oberts de la ciutat arribant a 1.848 infants de la ciutat. La inversió de l’Ajuntament per portar a terme aquesta mesura és de 589.864 euros pel 2014.

De la mateixa manera que l’any passat, l’Ajuntament de Barcelona garanteix els recursos necessaris per tal de cobrir el 100% de les sol·licituds de beques de menjador que cobreixen els requisits de la convocatòria.

L’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports tornarà a fer aquest curs escolar 2013-14 una aportació extraordinària inicial de 2,5 milions d’euros AQVIE per garantir que totes les famílies que compleixin els requisits de la convocatòria d’aquest curs puguin obtenir el corresponent ajut individual de menjador. Aquest serà el segon curs escolar consecutiu que, gràcies a una aportació extraordinària del consistori, es cobriran totes les sol·licituds que compleixen els requisits i, d’aquesta manera, s’eliminen les llistes d’espera que hi havia en mandats anteriors.

Aquest curs escolar 2013-14, el Consorci d’Educació gestionarà un total de 8,5 milions d’euros, que es destinaran a ajuts individuals de menjador per a les famílies de Barcelona, dels quals l’Ajuntament de Barcelona aportarà el 60% (5,1 milions d’euros) i la resta la Generalitat de Catalunya. El canvi més significatiu de la convocatòria per aquest curs escolar és l’augment de la quantia de l’ajut extraordinari que passa a ser de 4 a 5 euros/dia, mentre que l’ajut ordinari segueix sent de 3 euros/dia.





Paraules clau

alimentació/ escolars/ infantil/ vacances/