Xavier Trias destaca la importància d’impulsar un parc públic d’habitatge de lloguer assequible per pal·liar el problema de l’accés a l’habitatge : Servei de Premsa

Xavier Trias destaca la importància d’impulsar un parc públic d’habitatge de lloguer assequible per pal·liar el problema de l’accés a l’habitatge

09/10/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, signen aquest tarda l’acord de cessió d’ús de 32 habitatges de la Promoció de Torre Baró ubicats a l’Illa A per posar-los a disposició de docents, investigadors i estudiants de la institució educativa. El conveni també contempla la cessió de dos locals del mateix edifici que es posaran a disposició de la Fundació Solidària UB i on es portaran a terme activitats de formació i de foment de la cohesió social, així com programes de voluntariat.
Signatura conveni cessió pisos a l Ajuntament a la Universitat de Barcelona
Aquest acord significa també la posada en marxa d’una comissió de seguiment constituïda per membres de l’Ajuntament de Barcelona i de la UB per establir els criteris d’accés a aquests habitatges, entre altres qüestions. La Universitat de Barcelona es compromet a gestionar els habitatges cedits a través de lloguer assequible i a seleccionar les persones destinatàries entre estudiants i demés personal vinculat a la Universitat. La Fundació Solidaritat UB disposarà d’una persona amb caràcter permanent en aquests espais que s’encarregarà de la gestió dels habitatges i de l’organització i dinamització d’activitats en els locals destinats a aquesta finalitat.

Xavier Trias ha destacat que aquest conveni “és la mostra de la tasca que està realitzant l’Ajuntament per fer de Barcelona una ciutat atractiva, capaç d’atreure talent”. Per la seva banda, Dídac Ramírez ha agraït que ”l’Ajuntament ens hagi donat l’oportunitat de ser una universitat amb cap i ànima. Aquest conveni reflecteix la nostra vocació de ser un agent social de la ciutat i del territori”.

 

221 habitatges de lloguer assequible

Els 32 habitatges objecte d’aquest conveni formen part del paquet d’actuacions que l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el passat mes d’abril per afavorir la regeneració integral de la part baixa de Torre Baró, al districte de Nou Barris, amb l’objectiu de donar-li diversitat d’usos i qualitat urbana per impulsar aquest sector del districte com un pol d’habitatge assequible i activitat. Trias ha afirmat que “Torre Baró és una zona que estem dignificant, nova i extraordinària. Si som capaços de fer actuacions conjuntes com aquesta, la ciutat canviarà”.

L’Ajuntament va adquirir aquests 32 habitatges, i en paral·lel, el Consorci de l’Habitatge de Barcelona ja ha donat sortida a 189 pisos buits que hi ha a la resta d’edificis d’aquest àmbit i que són propietat de Regesa. D’aquesta manera, el Consistori, tot i no ser el titular d’aquests pisos, subvenciona part del lloguer per tal que aquets costi al voltant de 300 euros per habitatge. La inversió per subvencionar en els propers 5 anys el preu del lloguer dels habitatges serà de 3,5 milions d’euros.

El Consorci d’Habitatge ja ha adjudicat els 152 pisos entre les 2.505 persones inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial de Barcelona que complien les condicions per accedir-hi. L’Ajuntament també s’ha reservat altres 37 pisos d’aquestes promocions que aniran destinats a emergències socials i a contingents especials.

En total, l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de la ciutat 221 habitatges de lloguer assequible.

Trias ha recordat que “una de les prioritats de l’Ajuntament de Barcelona és impulsar un parc públic d’habitatge de lloguer assequible a Barcelona. Una mesura imprescindible per pal·liar el greu problema de l’accés a l’habitatge”.

 

Inici de la urbanització de la nova Plaça dels Eucaliptus

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el mes de setembre la urbanització de la Plaça dels Eucaliptus, un espai oberts als carrers Sant Feliu de Codines i Escolapi Càncer, just davant de l’edifici universitari.

L’objectiu és crear un nou espai cívic de qualitat per dinamitzar l’activitat comercial i millorar la qualitat de l’espai públic. Les actuacions compten amb un pressupost d’1.010.423,75 euros i està previst que s’acabin el mes de febrer de 2014. En total, s’urbanitzaran més de 5.000 metres quadrats i es configura com a espai central del barri i com a punt de trobada dels veïns i veïnes, rodejada de locals comercials i dels accessos als habitatges que l’envolten i a l’aparcament soterrat.

D’altra banda, el Districte de Nou Barris i l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports han preparat un dispositiu d’acollida pels nous veïns. En el moment de la signatura del contracte de lloguer, l’Ajuntament ha lliurat als veïns i les veïnes un fullet informatiu sobre els serveis i equipaments públics de la zona nord de Nou Barris.

 

Sobre la Universitat de Barcelona

La UB és la primera universitat pública de Catalunya pel que fa a nombre d’estudiants, 87.486, i a oferta formativa. Ocupa el primer lloc en producció científica de l’Estat, fet que la converteix en el principal centre de recerca universitari d’Espanya i un dels més importants d’Europa, tant pel nombre de programes de recerca com per l’excel·lència assolida en aquest terreny.

La UB es posiciona de manera molt destacada en els principals rànquings internacionals: és l’única universitat de l’Estat que forma part de l’elit de les 200 millors universitats del món en 26 de les 30 àrees del coneixement, segons els QS World University Rankings 2013 by Subject, i també manté la preeminència estatal en la classificació de Leiden i de l’URAP.

Membre de les xarxes universitàries d’excel·lència més rellevants a escala internacional, com ara la Lliga d’Universitats de Recerca Europees (LERU), la Universitat de Barcelona ha estat distingida amb dos campus d’excel·lència internacional (CEI): el Barcelona Knowledge Campus (BKC) i el Health Universitat de Barcelona Campus (HUBc), encaminats a assolir la plena internacionalització, consolidar l’excel·lència docent i científica, apostar per polítiques actives de mobilitat, així com augmentar la transferència de coneixement generat a la universitat cap a la societat.





Paraules clau

conveni/ habitatge/ lloguer social/ universitat de barcelona/