Barcelona convoca una nova edició del programa formatiu per a reorientar directius i empresaris com a nous inversors : Servei de Premsa

Barcelona convoca una nova edició del programa formatiu per a reorientar directius i empresaris com a nous inversors

11/10/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona impulsa la segona edició del programa formatiu ‘Reinverteix en Futur (Pla Àngel)’, amb l’obertura d’una nova convocatòria el mes d’octubre d’aquesta iniciativa d’identificació i activació de nous inversors. L’objectiu és que persones amb un perfil directiu, executiu o empresarial que compten amb experiència, coneixements i capital propi puguin reinvertir els seus actius i trobar una via per retornar al món de l’empresa. En aquesta edició es pretén reunir 2 milions d’euros de capital privat per a l’activació d’empreses.

Al juliol de 2013 el programa va tancar la seva primera edició amb èxit, tant en nombre de participants com en relació al capital global reunit per a la inversió. Més de 180 candidats van mostrar el seu interès a prendre-hi part, i els més de 30 participants que han seguit la formació han posat a disposició per a la inversió un capital de més d’1,5 milions d’euros, la qual cosa demostra el gran interès que existeix per capitalitzar i invertir en empreses a nivell privat. Actualment, s’ha tancat una ronda d’inversió i s’estan negociant cinc altres operacions amb els participants. A més un 30% dels participants ha manifestat que els agradaria oferir el seu assessorament a empreses de nova creació.

‘Reinverteix en Futur’ està dirigit a aquells professionals de la direcció i la gestió empresarials que volen posar en valor la seva experiència i el seu coneixement, i participar i invertir en empreses noves o en companyies que estan passant per dificultats a causa de la falta de finançament. El programa està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona -a través de Barcelona Activa-, la Fundación INLEA, BCN Business Angels i Compas Private Equity.

Els participants són executius, directius o empresaris que, per raons de canvi professional o perquè desitgen diversificar les seves inversions, decideixen apostar per projectes de futur. En concret, es tracta d’homes i dones, d’entre 40 i 60 anys, amb molta experiència i especialització a les seves esquenes, a més d’una gran capacitat estratègica i capital propi. Són professionals que compten amb capital i amb un talent particularment valuós després de tota la seva vida laboral, que fins ara ha estat desaprofitat per no existir oportunitats de canalització. L’objectiu del programa de formació és que puguin accedir als coneixements per poder participar i invertir en projectes de tercers amb garanties d’èxit.

Els assistents que van participar a la primera edició del programa procedeixen de sectors com la consultoria, el sector TIC, el tèxtil i la immobiliària. Una part són professionals que actualment no es troben en actiu i desitgen continuar la seva activitat participant en noves empreses o en companyies que tenen problemes de finançament. Una altra part dels interessats són empresaris i directius que volen diversificar les seves inversions. Encara que en un inici, Reinverteix en Futur estava enfocat a persones a partir de 45 anys, l’interès mostrat per alguns dels participants més joves demostra que la intenció d’involucrar-se en empreses de nova creació i en empreses amb dificultats de finançament no es limita a qüestions d’edat.

La temàtica del programa ‘Reinverteix en Futur’ engloba els criteris de selecció del projecte més adequat per a cada perfil; la normativa mercantil sobre pactes i accions societàries; responsabilitats i riscos i la generació de valor en empreses de reduïda dimensió.

La formació està impartida per un equip d’experts, entre els quals hi ha professionals amb experiència en inversió, fusions, adquisicions i gestió de projectes, així com especialistes en aspectes legals i fiscals de les inversions, amb l’objectiu de canalitzar aquest interès i donar sortida al talent i al capital estancat.

Una vegada finalitzades les sis setmanes de formació, els participants compten amb un seguiment en el qual se’ls ha informat dels esdeveniments, sessions relacionades amb l’emprenedoria, inversió en start-ups i altre tipus d’empreses, a més de casos concrets d’empreses afins al seu perfil.

La segona edició de ‘Reinverteix en Futur’ tindrà lloc el dia 21 d’octubre a la sala “Avantsala” del centre de Nou Barris de Barcelona Activa (Parc Tecnològic Barcelona Nord, c/Marie Cubie, s/n, Barcelona). Les inscripcions es canalitzaran a través del correu: info@fundacioninlea.org.





Paraules clau

Barcelona Activa/ Emprenedors/ ocupació/