L’Ajuntament il·luminarà de vermell les fonts de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament il·luminarà de vermell les fonts de Barcelona

18/10/2013

Des de divendres 18 i fins al 27 d’octubre l’Ajuntament de Barcelona il·luminarà les principals fonts de Barcelona de vermell amb motiu de la celebració de la III Setmana de Medicina i Cirurgia Sense Sang organitzada pel Centre Mèdic Teknon. Aquesta iniciativa pretèn conscienciar la ciutadania sobre la importància d’optimitzar un recurs no fabricable com és la sang, i potenciar l’ús de tractaments mèdic-quirúrgics sense utilitzar sang. A més del benefici social que representa preservar un bé tan necessari com la sang, les tècniques sense sang aporten beneficis per als pacients, destacant, entre altres, minimitzar el risc de contraure possibles complicacions associades a les transfusions de sang, millorar la recuperació dels pacients i reduir l’estància hospitalària.

Els procediments d’estalvi de sang requereixen un major control del pacient i l’ús de tècniques mínimament invasives que evitin el sagnat.

 

La Sang és com l’aigua, un bé escàs que no es pot fabricar

Les fonts que s’il·luminaran de color vermell són la Font Màgica de Montjuic, la Font de Gran Via – Passeig de Gràcia, les Cascades de Gran Via i la Font de Làmina Via Favència.

Com a complement a la il·luminació de les fonts s’han confeccionat fulletons informatius sobre els avantatges de la Medicina sense Sang,  que es distribuiran en diferents ubicacions de la ciutat.

La Unitat de Cirurgia i Medicina Sense Sang de Centre Mèdic Teknon impulsa l’ús adequat de la sang , aplicant polítiques de racionalització de productes sanguinis , i reservant la seva utilització per a aquells casos en què sigui estrictament necessari. Referents en l’aplicació de les tècniques sense sang amb prop de 4.000 pacients tractats. Teknon és l’únic centre sanitari espanyol que ofereix un servei transversal i integral en Medicina i Cirurgia sense Sang capaç d’abordar totes les especialitats medicoquirúrgiques, fins i tot aquelles de major complexitat com les cirurgies cardíaques o oncològiques i els traumatismes. Per a més informació: www.teknon.es/sense-sang.

Banc de Sang és l’empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que té com a missió garantir l’abastament i el bon ús de sang i teixits a Catalunya . És també el centre de referència en immunologia diagnòstica i de desenvolupament de teràpies avançades. Altres línies d’activitat del BST són el Banc de Cordó -el segon més important del món en nombre de trasplantaments – i el Banc de Llet Materna, amb un any d’activitat.

 

Veure nota adjunta en format PDF.Compartiu aquest contingut