Antoni Vives: “Volem que Barcelona sigui referent del vehicle elèctric” : Servei de Premsa

Antoni Vives: “Volem que Barcelona sigui referent del vehicle elèctric”

21/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha assistit avui a la posada en marxa d’un punt de recàrrega ràpida per a cotxes elèctrics, a l’estació de servei de Repsol (avinguda Diagonal 687). El nou punt és el primer de Catalunya de l’acord signat entre Nissan e IBIL per al desenvolupament de la infraestructura de càrrega ràpida a l’estat espanyol. La instal•lació permet recarregar en menys de 30 minuts la bateria d’un vehicle elèctric.

A l’acte de presentació també hi ha assistit Miguel Palacio, Director Comercial de Ibil; Enrique Grive, Delegat de Repsol per a la Xarxa d’Estacions de Servei de Catalunya i Aragó; Maite Masià, Directora de l’ICAEN; i Marco Toro, Conseller Director General de Nissan Iberia.

El tinent d’alcalde ha destacat la importància d’iniciatives com aquesta des del món de l’empresa per continuar avançant en l’impuls del vehicle elèctric a Barcelona i Catalunya. Per a Vives, “des d’Hàbitat Urbà som els defensors número 1 del vehicle elèctric per millorar la mobilitat, la qualitat de l’aire, el soroll a la ciutat i el model energètic” i l’ha qualificat com “la veritable aposta de totes les societats avançades”. “Volem ser referent en el vehicle elèctric i ser reconeguts al món per això”, ha dit Antoni Vives, que ha marcat com “els pròxims reptes de futur per fer un salt endavant i avançar en la consolidació del vehicle elèctric, baixar els punts de recàrrega als pàrquings de la ciutat i donar a conèixer-ne els avantatges més enllà dels usuaris particulars, també entre taxistes i conductors de les flotes de distribució de mercaderies”.

L’Ajuntament de Barcelona n’impulsa la introducció i dóna suport a les iniciatives al voltant del vehicle elèctric amb un programa d’actuacions que preveu, entre altres mesures, col•laborar amb fabricants d’automòbils, empreses energètiques, operadors de mobilitat i qualsevol altra iniciativa pública o privada que promogui el desenvolupament i la implantació del vehicle elèctric a la nostra ciutat, a més de participar en les accions des de la Comissió Europea, l’Estat espanyol, la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i altres administracions locals. En aquesta línia, durant el mes de novembre Barcelona es convertirà en la capital mundial del vehicle elèctric per acollir tres esdeveniments claus: Expoelèctric, la 27ª edició de l’Electric Vehicle Symposium (EVS) i l’Smart City World Congress





Paraules clau

vehicle elèctric/