Barcelona crea un clúster público-privat per impulsar projectes immobiliaris i urbanístics : Servei de Premsa

Barcelona crea un clúster público-privat per impulsar projectes immobiliaris i urbanístics

22/10/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Diverses empreses del sector privat han impulsat el Barcelona Urban Cluster (BUC), una associació sense ànim de lucre que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i que està formada per organitzacions i professionals del sector immobiliari i urbanístic.

Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de revitalitzar un sector molt afectat per la crisi econòmica i oferir un conjunt d’oportunitats a tots els actors que tinguin interès en invertir en Barcelona i la seva àrea metropolitana. Per aquest motiu, aquesta plataforma pretén oferir a l’exterior els diferents serveis de les organitzacions que integren el clúster per generar oportunitats de negoci i establir contactes i relacions comercials.

 

Entesa del sector públic i privat

Barcelona Urban Cluster és una mostra més de la col·laboració público-privada que integra els segments més representatius del sector: urbanisme, territori, disseny, construcció, arquitectura, enginyeria i consultoria legal i financera. La iniciativa va néixer fa un any a partir de diverses reunions de treball que van agrupar l’Ajuntament de Barcelona, a través d’Hàbitat Urbà, i diversos protagonistes privats del món immobiliari i urbanístic amb la idea d’atraure inversió i promocionar la ciutat i el seu entorn en mercats nacionals i internacionals.

L’associació està governada per una Junta Directiva gestionada per la gerència a càrrec d’Albert Casajuana, persona reconeguda i amb una llarga trajectòria en el sector immobiliari. Les empreses que conformen aquesta associació són: Asociación de Promotores Constructores de la província de Barcelona (APCE); BCQ Arquitectes; COMSA EMTE; Cuatrecasas, Gonçalves Pereira; Cushman & Wakefield; Linqventure; Med-building; Meridiana; Nuñez y Navarro; Orim Management; Santa & Cole; i Tasinsa. La intenció del BUC és seguir creixent i ampliant l’associació amb més organitzacions vinculades a tots els camps de l’urbanisme i la construcció.

Per al tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, “Barcelona aposta per obrir noves vies de col·laboració amb el sector immobiliari i urbanístic que contribueixin a crear llocs de treball i reforçar el nostre model econòmic.  Sumar esforços i anar de la mà amb els professionals, internacionalitzar-nos plegats i crear oportunitats de negoci no és només una oportunitat avui en dia. És una obligació per deixar definitivament enrere un model financer, l’immobiliari que ha quedat caduc”.

Segons el president del BUC i Senior Manager de Orim Management, Joan Pla, “el model d’urbanisme de Barcelona és un referent internacional però cal promocionar-lo encara més i adaptar-lo a la situació actual ja que la ciutat ha patit els efectes de la crisi econòmica. Això ha comportat que moltes de les infraestructures planificades hagin quedat en suspens, però amb l’aparició del BUC, pretenem organitzar y donar sortida a totes les iniciatives dels que formem el sector immobiliari i urbanístic per garantir la continuïtat de projectes de gran transcendència.”

El Secretari de la Junta Directiva del BUC i soci de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, Antonio Gil explica que “Barcelona Urban Cluster ha de ser una plataforma que actuï com a guia de referència per aquells professionals interessats en els projectes immobiliaris i urbanístics de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. Cal oferir a l’inversor un assessorament integral i de qualitat i permetre-li identificar les oportunitats que ofereixin millors expectatives.”

 

Un clúster amb vocació internacional

El clúster coordinarà i promourà amb l’Ajuntament de Barcelona les oportunitats de negoci entre inversors estrangers interessats a invertir en projectes a Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya. El BUC tindrà la capacitat plena d’oferir assessorament a entitats i institucions no residents per tal d’aconseguir desenvolupar projectes immobiliaris.

Un altre paper fonamental en la tasca de promoció internacional serà el de donar suport al consistori en les missions comercials d’entitats i institucions que visitin la capital catalana per oferir una visió empresarial de les oportunitats urbanístiques i immobiliàries presents i futures.

De la mateixa manera, el BUC coordinarà la presència i les accions que es duguin a terme en fires i altres esdeveniments clau pel sector. La intenció és poder oferir serveis integrals, així com crear sinergies i relacions d’intercanvi comercial entre els integrants del clúster i l’exterior. En aquest sentit, la plataforma serà present en l’imminent Barcelona Meeting Point, el saló immobiliari internacional, sota el paraigües de l’Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau

BUC/ habitatge/ urbanisme/