Joan Puigdollers inaugura el Camí Escolar de l’Institut Escola Costa i Llobera : Servei de Premsa

Joan Puigdollers inaugura el Camí Escolar de l’Institut Escola Costa i Llobera

25/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 26 d’octubre, a les 10:30 hores, el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, inaugurarà el Camí Escolar, Espai Amic de l’Institut Escola Costa i Llobera. Amb aquest nou camí escolar, un total de 61 escoles de diferents districtes de la ciutat gaudeixen d’aquesta iniciativa impulsada des de l’Ajuntament de Barcelona.

El districte de Sarrià-Sant Gervasi, que és el districte amb una de les concentracions de centres educatius més importants, té 8 camins escolars per a 9 centres educatius que es beneficien d’aquests itineraris i s’està treballant amb la creació i senyalització de nous camins escolars.

El Camí Escolar, Espai Amic per donar servei a l’Institut-Escola Costa i Llobera s’ha identificat amb senyalització viària horitzontal i vertical específica per facilitar als nois i noies d’aquest centre educatiu uns desplaçaments més segurs, amables, saludables i sostenibles. Aquest camí escolar ha comptat amb la implicació de tota la comunitat educativa de l’Institut Escola Costa i Llobera i permetrà donar servei a un centre que compta amb uns 850 nois i noies matriculats.

61 escoles amb Camí Escolar, Espai Amic

Un total de 61 escoles gaudeixen en aquest moment a Barcelona de Camí Escolar, Espai Amic. La voluntat del govern municipal és senyalitzar i habilitar nous camins escolars durant aquest mandat fins arribar a oferir aquest servei a unes 100 escoles al final d’aquesta legislatura.

Els camins escolars, espais amics s’impulsen des de l’Ajuntament de Barcelona -mitjançant l’Institut Municipal d’Educació (regidoria d’Educació i Universitats); l’Àrea de Seguretat, Prevenció i Mobilitat i els districtes de la ciutat- i compten amb la implicació de les direccions i professorat, de l’alumnat i de les AMPAs dels centres educatius; de botigues properes als camins escolars i d’entitats i associacions dels barris dels districtes.

Per al correcte desenvolupament i senyalització d’un Camí Escolar, Espai Amic és necessària la col•laboració de tots els agents implicats i, posteriorment, dels conductors de qualsevol tipus de vehicle, amb motor o sense, que han de respectar els espais senyalitzats adreçat principalment a l’alumnat de la ciutat usuaris dels diferents Camins Escolars, Espais Amics.





Paraules clau

camí escolar/ Sarrià-Sant Gervasi/