L’alcalde de Barcelona visita el Mercat de Sant Gervasi en la commemoració del seu centenari : Servei de Premsa

L’alcalde de Barcelona visita el Mercat de Sant Gervasi en la commemoració del seu centenari

25/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte, 26 d’octubre, a les 12.30 hores, Xavier Trias, alcalde de Barcelona, descobreix una placa commemorativa del centenari del Mercat de Sant Gervasi (Plaça Joaquim Folguera, 6). L’alcalde estarà acompanyat per Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de Mercats de Barcelona, Joan Puigdollers, regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi i Josep Ribas, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de Sant Gervasi.

Per celebrar el centenari del Mercat de Sant Gervasi s’ha dissenyat tot un programa d’activitats que van començar el passat mes de juny amb una exposició fotogràfica i que segueix amb la descoberta de la placa commemorativa. A l’acte festiu on participaran els paradistes del mercat i els veïns del districte hi haurà una actuació de la Colla Jove dels Castellers de Barcelona i el grup de Gospel “Cor Espai”.
Després de 100 anys d’història, el mercat de Sant Gervasi ha mantingut la seva pròpia identitat vinculat al barri i als seus veïns. Durant tot aquest temps s’ha caracteritzat sempre per la seva implicació amb les activitats i entitats del barri i les seves accions de responsabilitat social com la recollida de joguines que cada any realitzen els comerciants del mercat pels infants més desfavorits.

El mercat de Sant Gervasi es va crear per un privilegi del Consell de Cent, cap el 1715-1716, un any després que Sant Gervasi de Cassoles fos declarat municipi autònom de Sarrià. Aquest primer mercat donava servei un dia a la setmana i estava ubicat a la plaça de la Bonanova. En el mateix indret s’ubicava l’edifici consistorial de Sant Gervasi. El 1913 el mercat de Sant Gervasi es va traslladar a la seva actual ubicació, entre la plaça de Joaquim Folguera i la plaça de Frederic Soler. L’edifici era d’estructura de ferro modernista i ja va obrir de manera estable.

 

 

[google-map-sc focus=”0″]





Paraules clau

mercat/ Sarrià-Sant Gervasi/