Trias destaca que és necessari seguir construint a Barcelona el consens polític per a una candidatura capaç de guanyar el Jocs d’Hivern i aposta pel 2026 : Servei de Premsa

Trias destaca que és necessari seguir construint a Barcelona el consens polític per a una candidatura capaç de guanyar el Jocs d’Hivern i aposta pel 2026

25/10/2013

L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, considera que “és necessari seguir construint el consens polític per fer realitat el projecte col·lectiu, de ciutat i de país, que ens permeti presentar per a Barcelona una candidatura guanyadora per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern”. “Confio que ho aconseguirem els pròxims anys i ens podrem presentar pel 2026”, ha explicat Xavier Trias.

“La possibilitat que Barcelona i el Pirineu organitzin uns Jocs Olímpics d’Hivern és una gran oportunitat que no deixarem escapar”, ha continuat Trias, “no obstant, després que en les darreres setmanes hagi parlat amb els màxims responsables dels grups municipals a l’Ajuntament de Barcelona, del Govern espanyol, del Comitè Olímpic Espanyol, i del Comitè Olímpic Internacional, m’han fet veure que no es donen les condicions per guanyar l’edició del 2022, i que hem de concentrar els esforços i el nostre compromís per treballar i aconseguir l’Olimpíada blanca del 2026”.

“Des que a començaments de l’any 2010, i de la mà de l’Alcalde Hereu, Barcelona va llençar la idea d’organitzar uns Jocs d’Hivern, seguint la fórmula ja exitosa de Torí 2006 i Vancouver 2010, en que una gran ciutat internacional, amb bones infraestructures i ben connectada al món, acull l’olimpíada i celebra les competicions esportives vinculades a la neu a les estacions d’alta muntanya més properes, s’ha treballat molt i molt bé. Gràcies a la tasca ingent i excel·lent de l’oficina tècnica que ha dirigit Enric Truñó, i del compromís i il·lusió de la gent i els municipis del Pirineu, avui tenim una candidatura magnífica, solvent, innovadora, seriosa i sostenible”.

“Però també crec que ens queda molt camí per recórrer. Per fer de Barcelona-Pirineus una candidatura als Jocs d’Hivern guanyadora, imbatible, ens cal treballar encara més, en una responsabilitat que des d’ara mateix assumeixo jo, com Alcalde, i en que comprometo el meu Govern. En primer lloc, hem de treballar per eixamplar el màxim possible el consens de les forces polítiques a la ciutat de Barcelona, que avui no existeix, i que és del tot imprescindible per donar credibilitat a un projecte que s’ha de sotmetre a la consulta ciutadana dels barcelonins i barcelonines, i a l’avaluació dels membres del COI. Ens cal també el ferm i decidit compromís de les administracions que faran front a les inversions públiques que es necessiten per acometre un repte com la celebració d’uns Jocs Olímpics.”

“Barcelona és una capital de prestigi associada al món de l’esport, però no està lligada ni se la percep com una ciutat vinculada als esports de neu i gel. En els pròxims anys hem d’explicar a tot el món que tenim el Pirineu i les estacions a només una hora i mitja dels nostres carrers, de les nostres places, o de la platja de la Barceloneta, i hem de treballar per continuar acollint i organitzant proves d’alta competició d’esports d’hivern. I, finalment, també necessitem treballar en la definició d’un ambiciós pla esportiu, que posi a disposició de les federacions dels esports d’hivern els fons econòmics suficients per donar suport als nostres patinadors i esquiadors i aixecar el seu nivell competitiu.”

“Sempre he defensat que hem de presentar la candidatura als Jocs d’Hivern quan es donin totes les condicions per poder guanyar. I aquestes condicions no es donen pel 2022. Però també crec amb la mateixa convicció que no hem d’abandonar i que cal continuar la cursa per a aconseguir guanyar el 2026. Mai m’he plantejat aquest repte com una aposta només de Barcelona. La candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern és un projecte de país, que ens permet compartir il·lusions i horitzons de futur a mig i llarg termini amb el Pirineu. Barcelona és la capital de Catalunya i, com a tal, ha de liderar i donar suport als principals projectes de país. La ciutat de Barcelona i el seu Ajuntament, amb la Generalitat, amb el suport i l’entusiasme de tots els municipis i comarques del Pirineu, amb el Govern de l’Estat, amb el COE i les federacions d’esports d’Hivern i de Gel, i la il·lusió dels ciutadans i ciutadanes de tot el país, treballarem fort per fer realitat, de nou, el somni olímpic i que Barcelona-Pirineus sigui seu dels Jocs d’Hivern el 2026”.Compartiu aquest contingut