Cementiris de Barcelona preveu que 200.000 persones visitin els cementiris de la ciutat per Tots Sants : Servei de Premsa

Cementiris de Barcelona preveu que 200.000 persones visitin els cementiris de la ciutat per Tots Sants

31/10/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Pels propers dies, Cementiris de Barcelona (CB) té prevista l’assistència de 200.000 persones als nou cementiris de la ciutat (Montjuïc, Poblenou, Sant Andreu, Horta, Sant Gervasi, Les Corts, Sarrià, Sants i Collserola). En concret, Cementiris espera que 100.000 persones visitin els recintes funeraris el dia 1 i que unes altres 100.000 ho facin durant el cap de setmana. Aquest visitants s’afegeixen als 70.000 visitants que han passat pels recintes funeraris aquest cap de setmana passat, els dies 26 i 27 d’octubre.

Per tal de fer front a l’elevat nombre de visitants, Cementiris de Barcelona amplia i reforça els seus serveis. Els dies 1, 2 i 3 de novembre, tots els recintes funeraris de la ciutat estaran oberts de 8 del matí a 6 de la tarda i comptaran amb música clàssica en directe, el dia 1 de novembre, de les 11.00 a les 14.00 hores de forma intermitent, als cementiris de Poblenou i Les Corts.

Els recintes de Poblenou, Les Corts i Sant Andreu també comptaran amb punts de venda de flor natural, flor seca i complements per ornamentar les sepultures, i se celebraran vàries misses commemoratives en record de tots els difunts al cementiri de Sants, a les 11:00, als de Sarrià i Les Corts, a les 12:00, i als de Sant Andreu i Poblenou, a les 13.00 hores. Al cementiri de Montjuïc, s’organitzarà el taller infantil “Pinta la teva carrossa preferida” a la Col•lecció de Carrosses Fúnebres.

Pel que fa al transport públic, s’han ampliat els accessos al Cementiri de Montjuïc amb un reforç de la línia 21 (Paral•lel – Prat) el dia 1 de novembre, i de la línia 107, que fa un recorregut interior pel cementiri (els dies 1 de novembre, 2 de novembre -amb dos autobusos- i 3 de novembre –amb 3 autobusos-). A més, també s’ha posat a disposició del públic un autobús llançadora (el 961), de Plaça Espanya a la Porta de Sant Lluís, (l’1 de novembre). Pel que fa a l’accés amb transport públic al Cementiri de Collserola, hi ha un servei especial de la línia 102 (plaça Eivissa), fins el 3 de novembre, de la línia 103 (Montcada i Reixac), fins el 2 de novembre, i de la línia 104 (Fabra i Puig), fins l’1 de novembre.

Nous serveis 2013

Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, Cementiris de Barcelona (CB) ha presentat un nou servei d’enterrament d’època amb carrossa fúnebre tirada per dos cavalls, que recupera la cerimònia funerària que se celebrava a la ciutat fins a mitjan segle XX. (Podeu accedir a una simulació en vídeo d’un enterrament d’època en el canal de Youtube de Cementiris de Barcelona: http://youtu.be/SpyBkEBfWzw)

Així mateix, CB ha donat a conèixer la inversió de 3 milions d’euros duta a terme per l’entitat durant el darrer any per recuperar patrimoni històric i restaurar els recintes funeraris de la ciutat. Entre les rehabilitacions més rellevants, es troba la de la capella del Cementiri del Poblenou, que va ser projectada l’any 1828 per l’arquitecte Antoni Ginesi i de la qual s’ha reformat l’interior i l’exterior. La remodelació de la capella, que té una façana neoclàssica i diversos elements decoratius d’art egipci, permet que els ciutadans puguin accedir-hi durant les rutes al Cementiri del Poblenou, i habilita un espai per acollir actes religiosos i culturals.

CB també ha presentat una nova exposició de deu peces escultòriques funeràries, que han estat restaurades per l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya. La col•lecció és d’accés gratuït i s’exhibirà a l’antiga sala de juntes neoclàssica del cementiri del Poblenou, que també ha estat reformada durant el darrer any.

Cementiris de Barcelona


Cementiris de Barcelona, S.A. és una empresa del grup B:SM, que gestiona els nou cementiris de la ciutat de Barcelona, Montjuïc, Poblenou, Sant Andreu, Les Corts, Collserola, Horta, Sants, Sarrià i Sant Gervasi així com els dos centres de cremació situats a Montjuïc i Collserola.





Paraules clau

cementiris/