El carrer Llacuna ha canviat de sentit : Servei de Premsa

El carrer Llacuna ha canviat de sentit

02/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest diumenge s’ha fet el canvi de sentit del carrer Llacuna, al districte de Sant Martí, que s’emmarca en la nova ordenació viària associada a la desconstrucció de l’anella de les Glòries i a la transformació de la plaça en un nou centre econòmic, social i cultural de la ciutat i l’àrea metropolitana. L’objectiu de l’actuació és donar continuïtat al carrer Llacuna i canviar el seu sentit des del c/Tànger fins a la Gran Via, mantenint la permeabilitat transversal i longitudinal per als vianants i veïns.

El carrer Llacuna serà d’un únic sentit de circulació direcció muntanya amb tres carrils de circulació i un d’aparcament de motos i serveis en el tram Tànger – Perú i entre el carrer Perú i la Gran Via es deixaran quatre carrils de circulació.

Aquest canvi arriba després que des de l’estiu s’hagin dut a terme els treballs de demolició i pavimentació de la terciana existent a la Gran Via, fer els canvis necessaris en semaforització, així com el pintat i la reordenació dels senyals viaris imprescindibles per a fer el canvi de sentit del carrer Llacuna. Aquests treballs previs també han implicat el fresatge i la pavimentació de les zones de la mitjana i la terciana existents.

 

Obres complementàries i fase 0 de l’enderroc de l’anella de Glòries a partir del dia 16

Fins a mitjans de febrer del 2014, l’empresa municipal BIMSA té previst dur a terme un seguit d’obres i actuacions adreçades a fer més permeable la malla de l’Eixample per absorbir part del trànsit rodat que actualment circula per la plaça. El proper dia 16 de novembre s’inicien algunes de les grans obres que suposen el primer pas per a la transformació de la plaça i els seus entorns. En concret està previst iniciar els treballs d’obertura del carrer Castillejos, l’obertura del carrer Badajoz i l’inici de la desconstrucció de la rampa de la Gran Via, costat Besos- muntanya. L’enderroc de l’anella està previst a partir del mes de febrer.

La transformació de la plaça de les Glòries s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de convertir en un nou punt neuràlgic de l’àrea metropolitana el que fins ara ha estat un nus viari on conflueixen les tres principals avingudes de la ciutat per on circulen més de 150.000 vehicles cada dia.

 





Paraules clau

Glòries/ Llacuna/