Comença la construcció del nou centre cívic i espai de gent gran del barri de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu : Servei de Premsa

Comença la construcció del nou centre cívic i espai de gent gran del barri de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu

05/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat avui les obres de construcció del nou centre cívic i espai de gent gran del barri de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu. Aquest equipament de proximitat comptarà amb 1.652 m2 de sostre construïts en planta baixa i està previst que les obres finalitzin durant el primer trimestre de l’any 2015.

El centre cívic i espai de gent gran està situat entre els carrers Quito-Tucumán i la futura obertura del carrer Beat Domènec Savio, que en aquest punt serà una plaça. La distribució de l’edifici permet un funcionament independent dels diferents usos de l’edifici. D’una banda, hi haurà els espais per a la gent gran i, de l’altra, els del centre cívic. Finalment, hi haurà el conjunt d’espais d’ús comú, com són la sala polivalent, un vestíbul, la sala d’exposicions amb magatzem i l’àrea d’administració i acollida.

Els espais de gent gran comptaran amb una sala general, dues sales taller, un despatx de gestió, un bar que podrà ser incorporat a l’àmbit comú, un magatzem i serveis propis. El centre cívic tindrà sales-taller per a activitats físiques i els vestidors associats, un taller d’usos múltiples i el seu magatzem, el taller de manipulació, un taller de cuina i una sala d’assaig.

A més, al perímetre d’aquest equipament de proximitat es construirà una tanca vegetal que proporcionarà protecció respecte a l’entorn i que funcionarà com a element de control tèrmic a l’estiu. El pressupost per a l’actuació és d’uns 2,6 milions d’euros.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que “aquesta és una de les actuacions més importants que es duran a terme al districte durant aquest mandat” i ha recordat que “d’aquesta manera millorem les condicions en les que els veïns estaven duent a terme les seves activitats amb un espai molt agradable i arquitectònicament molt ben treballat”. Finalment, Blasi ha remarcat les bondats d’aquesta mixtura d’usos entre els dos equipaments de proximitat, el centre cívic i el casal de gent gran, per les “sinèrgies que estic segur que es generaran entre els usuaris dels dos espais”.





Paraules clau

Baró de Viver/ Centre Cívic/ gent gran/