L’alcalde Trias posa en valor l’educació com a pilar essencial per al desenvolupament de la societat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias posa en valor l’educació com a pilar essencial per al desenvolupament de la societat

06/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat avui que l’Ajuntament de Barcelona té prevista una partida de 25.355.159 euros destinats a executar obres de reforma, ampliació i millora a escoles i equipaments educatius públics de la ciutat durant l’any 2014. En l’acte de presentació d’aquesta iniciativa, que ha tingut lloc a l’escola Ramon Llull, també ha participat el regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

Presentació del Pla de Millora dels Centres Escolars
L’alcalde ha destacat que l’Ajuntament de Barcelona està fent un esforç molt important per dur a terme aquestes actuacions “ja que l’educació és un dels pilars per al desenvolupament de la societat” i ha afegit que “volem ser una ciutat de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació i això passa per fer una aposta clara” en aquest àmbit.

Trias ha recordat que “ara es necessiten grans obres de manteniment a les escoles perquè venim d’una època en les que hi ha hagut grans inversions en altres àmbits, com pot ser bressol, que han fet que es descuidi el mantenir al dia les escoles de la ciutat” i ha remarcat que “això no pot ser perquè les escoles han de ser la punta de llança del país i de la ciutat”.

Finalment, l’alcalde ha expressat que “hem de fer rehabilitacions integrals dels centres i posar-los al seu nivell per tenir escoles de qualitat que siguin un referent de ciutat” i ha reblat que “és un error gravíssim no planificar inversió per tenir els centres en perfecte estat”.

Aquestes inversions municipals en educació a la ciutat tenen com a objectiu oferir a l’alumnat, professorat, a les famílies, a la comunitat educativa i, també, a la ciutadania en general uns espais educatius públics de qualitat i que estiguin en les millors condicions possibles per al desenvolupament de l’activitat docent i educativa prevista a cada espai.

Des de l’inici del mandat, el govern municipal ha invertit un total de 18.785.409 euros destinats a obres de reforma, ampliació i millora d’equipaments educatius per a la ciutat. En aquest sentit, l’any 2012 es van invertir un total de 8.852.672 euros i aquest any 2013 s’està executant una inversió total de 9.932.737 euros.

 

Reformes, ampliacions i millores a centres educatius de tots els districtes

Els 25.355.159 euros aprovats per part de l’Ajuntament de Barcelona per al proper any 2014 permetrà executar, a través del Consorci d’Educació de Barcelona, diferents obres de reforma, ampliació i millores, intervenint a tots i cadascun dels districtes de la ciutat.

Entre les intervencions previstes per al proper any destaquen les següents:

escoles





Paraules clau

educació/ escoles/