L’alcalde ressalta que cal potenciar la creació d’empreses i el creixement econòmic per a preservar l’estat del benestar : Servei de Premsa

L’alcalde ressalta que cal potenciar la creació d’empreses i el creixement econòmic per a preservar l’estat del benestar

08/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha presidit aquest divendres l’acte de presentació del Barcelona Mentoring Program. Es tracta d’una iniciativa impulsada a través de Barcelona Activa que reuneix 44 directius i empresaris que assessoraran i guiaran 28 pimes i emprenedors en fase de creixement de la ciutat.

En la seva intervenció, l’alcalde ha posat en valor l’aposta que l’Ajuntament fa per a potenciar la generació de riquesa i la creació d’ocupació, una tasca necessària per a poder donar resposta a les necessitats de la ciutat, ja que “sense crear empreses i creixement econòmic no hi ha estat del benestar”.

En base a aquest objectiu, l’alcalde ha recordat que, a l’inici de mandat, el Govern municipal es va fixar com a prioritat en l’àmbit econòmic impulsar una sèrie de mesures a través de la taula Barcelona Creixement amb l’objectiu de lluitar contra l’atur i garantir el creixement. D’una d’elles va néixer el Barcelona Mentoring Program, una plataforma que Trias ha valorat satisfactòriament en afirmar que “és molt bo generar una transferència i un traspàs de coneixement empresarial entre directius consolidats i empresaris que comencen”.

A més, l’alcalde ha ressaltat que el programa promou la col•laboració entre l’Ajuntament i la societat civil per a tirar endavant els objectius de la ciutat. Aquesta és una característica molt positiva, ja que “és important buscar complicitats amb la gent de fora de l’administració, els ciutadans i els mentors” que participaran en la iniciativa. En aquest sentit, l’alcalde ha assegurat que “Barcelona està plenament capacitada per exercir de punta de llança de sortida de la crisi, però cal la col•laboració de tothom, tant dels que comencen en el món empresarial com els que hi porten molts anys”.

Mentoring Program

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde Sònia Recasens ha explicat que amb aquest projecte l’Ajuntament “vol donar el mètode i l’assessorament a les empreses de la ciutat” per a fer possible la seva consolidació i creixement, i ha afegit que contribuirà a preservar els llocs de treball de la ciutat i a crear-ne de nous.

Després de la prova pilot que s’ha dut a terme al llarg d’aquest any, comença ara la primera edició del Barcelona Mentoring Program, que té també una durada de sis mesos i compta amb l’aval del Venture Mentoring Service del MIT (Boston, Massachusetts). D’acord amb la metodologia del model americà, es constituiran grups de treball formats per 3 o 4 mentors que assessoraran a les empreses en sessions individuals que es realitzaran un cop al mes.





Paraules clau

benestar/ creixement econòmic/ empresa/