Jornada de portes obertes als 160 habitatges de protecció oficial de Can Cortada : Servei de Premsa

Jornada de portes obertes als 160 habitatges de protecció oficial de Can Cortada

09/11/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona, ha programat jornada de portes obertes als 160 habitatges amb protecció oficial en règim de dret de superfície situats a l’Av. Estatut de Catalunya, 57 i Maternitat d’Elna, 2- 18, a Horta Guinardó.

En concret es podran visitar el pis mostra i altres habitatges durant tot el dia 9 de novembre, de 9h a 14h i de 16h a 19 h. L’objectiu de la  jornada-que també es va celebrar ahir per la tarda- és donar a conèixer entre els ciutadans les característiques dels pisos als que hi poden optar les persones inscrites al Registre de de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial a Barcelona abans del 22 de novembre, que compleixin els requisits de la convocatòria i que presentin la sol·licitud de participació abans del 12 de desembre.

El Consorci d’Habitatge de Barcelona adjudicarà aquests pisos mitjançant el sistema de sorteig durant el mes de gener. Com en totes les convocatòries per adjudicar habitatges protegits, s’ha fet una reserva de 40 pisos (25% de la promoció) per a veïns de la zona, que visquin als barris de La Clota, Vall d’Hebron, Horta i Montbau i 6 pisos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà i màxim responsable d eles polítiques d’habitatge  ala ciutat; Antoni Vives, ha destacat que “l’Ajuntament treballa per donar resposta a un dels drets bàsics dels ciutadans, com és el dret a l’habitatge, posant a l’abast de tots els ciutadans habitatges en dret de superfície i de lloguer social, i atendre una demanda que és real i que necessita  d’una oferta d’habitatge a preus assequibles”.

 

Característiques dels habitatges i requisits de la convocatòria

Es tracta d’habitatges de 2 dormitoris, d’entre  60 i 70 m2 i de 3 dormitoris, d’entre 70 i 81 m2.

En total hi ha 15 habitatges de dos dormitoris i 145 de tres dormitoris  i un total de 152 aparcaments. Les quotes mensuals estimades amb aparcament inclòs oscil·len entre els 392 euros i els 685 €, en funció de la superfície i de si es financia el 80% o el 100% del preu de venda.

La convocatòria va adreçada a persones o unitats de convivència formades per  1 a 6 membres inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona. S’haurà d’acreditar, mitjançant el padró municipal, la residència i l’empadronament a Barcelona.

Caldrà tenir uns ingressos anuals ponderats de la unitat convivencial,  corresponents al darrer exercici fiscal disponible entre 1,87 vegades l’IRSC (2 IPREM) i 6,08 vegades l’IRSC (6,5 IPREM) és a dir, per a unitats de convencia d’1 membre entre 19.880,37€ i 64.611,21€. A més, caldrà acreditar que la quota de la hipoteca corresponent no supera, en cap cas, el trenta per cent dels ingressos familiars de la unitat convivencial.

 

Venda de pisos en dret de superfície: propietari a preu de lloguer protegit

Aquesta és la sisena promoció d’habitatges en dret de superfície promoguda pel Patronat Municipal de l’Habitatge que es lliura a la ciutat de Barcelona. Les primeres que es van adjudicar van ser les del C/ Reina Amàlia (31 habitatges), Tapioles, 79 (20 habitatges) i C/ Fluvià 94 (72 habitatges), C/ Roc Boronat 108, (95 habitatges), La Clota (132 habitatges).

El dret de superfície és un règim de tinença que ha impulsat l’Ajuntament de Barcelona per facilitar l’accés a un habitatge protegit que té una sèrie d’avantatges que donen més estabilitat, seguretat i garanties en aquests moments de crisi.

Amb aquesta fórmula, es transmet la propietat de l’habitatge per un període de 75 anys però el sòl queda en mans de l’administració, és a dir, en mans del Patronat Municipal de l’Habitatge. Un cop transcorregut aquest període, la propietat de l’habitatge passarà a mans de l’Ajuntament. Aquest termini es pot ampliar 15 anys més sense cost, sempre que l’habitatge estigui en bon estat de conservació i de manteniment.

Aquest sistema permet accedir a un habitatge mitjançant pagaments molt assequibles-similars a un lloguer protegit- durant només 30 anys (mentre dura la hipoteca) i amb quotes mensuals constants. A més, dóna seguretat i garanties a l’usuari, ja que aquest pot romandre en l’habitatge durant el període de durada del dret i el pot transmetre en herència.

En el cas que no es puguin pagar les quotes del préstec hipotecari per manca de feina o per altres motius, s’extingeix el contracte. El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona es quedaria amb el pis i retornaria part dels diners pagats. És a dir, que el propietari quedaria lliure de qualsevol deute, i a més a més, podria recuperar part del capital ja amortitzat, millorant així les condicions de la dació en pagament.

 

Habitatges en dret de superfície adjudicats


*Promoció parcialment adjudicada
 

Habitatges en dret de superfície en comercialització

 

Habitatges en dret de superfície en construcció

 

Habitatges en dret de superfície en projecte


Durant el 2012 i fins a octubre de 2013 el Consorci d’Habitatge de Barcelona ha adjudicat a traves del Registre de Sol.licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial un total de 1.434 habitatges de protecció oficial.

 

Altres promocions adjudicades 2012/2013:
– C/ Tànger 54 (53)
– Av/ Estatut de Catalunya,1 (129)
– C/ Navas de Tolosa 312 (46)
– C/ Pujades 163 (39)
– C/ Escolapi Càncer 1-5,2,4-6 i 11-17 (152)
– Passeig Santa Coloma (25)





Paraules clau

can cortada/ habitatge/