Trias ressalta l’èxit del model turístic de Barcelona basat en la qualitat i l’equilibri amb els ciutadans : Servei de Premsa

Trias ressalta l’èxit del model turístic de Barcelona basat en la qualitat i l’equilibri amb els ciutadans

14/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest dijous en l’acte commemoratiu del 20è aniversari de Turisme de Barcelona, emmarcat en la IV Convenció que el consorci ha celebrat a la Casa Llotja de Mar. L’esdeveniment també ha comptat amb la participació del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, i l’assistència de la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens; el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, entre d’altres.

L'alcalde participa en l'acte de celebració del 20è aniversari de Turisme de Barcelona

En la seva intervenció de cloenda, l’alcalde ha agraït a Turisme de Barcelona la tasca feta per implantar un model turístic d’èxit, sostenible i equilibrat que incideix de manera transversal en la vida econòmica, social i cultural de la ciutat. El treball conjunt durant dues dècades de col•laboració públic-privada entre l’Ajuntament i el consorci ha aconseguit “transformar la ciutat, fer-la atractiva culturalment i oberta a tothom”, així com augmentar la capacitat d’atraure congressos i esdeveniments internacionals. A més, ha assegurat que tots aquests fruits es deuen a “una manera de fer exitosa basada en la col•laboració del sector públic i privat, fet que atorga un plus i una diferència” a l’hora de tirar endavant iniciatives d’impuls del turisme.

Els reptes d’ara endavant en l’àmbit turístic, tal com ha dit Trias, passen per “augmentar no tant la quantitat sinó la qualitat” del perfil de visitants. En aquest sentit destaquen els plans de turisme dels districtes que està desenvolupant l’Ajuntament, un pas endavant i un dels reptes més importants que el Govern municipal s’ha proposat per tal de generar nous espais d’atracció turística i repartir la riquesa que aporten els visitants a tot el conjunt de la ciutat.

Aquests vint anys de feina han derivat en dades que demostren l’encert de l’aposta de l’Ajuntament i Turisme de Barcelona. Ho il•lustren, per exemple, els 100 milions de turistes des de 1993; el rècord de 7,5 milions de visitants i 16 milions de pernoctacions hoteleres de l’any passat; els gairebé 2,5 milions de creueristes anuals, i els 35 milions de passatgers de l’aeroport de El Prat.

“Al món tothom admira la nostra ciutat, i això hem de mantenir-ho”, ha afirmat l’alcalde, i ha citat el clima, les potents infraestructures com el port i l’aeroport, i l’alta qualitat del sector hoteler de Barcelona com a raons que expliquen aquest bon posicionament a nivell internacional.





Paraules clau

turisme/