L’expresidenta d’Irlanda, Mary Robinson, serà la conferenciant principal del XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores que se celebrarà a Barcelona l’any 2014 : Servei de Premsa

L’expresidenta d’Irlanda, Mary Robinson, serà la conferenciant principal del XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores que se celebrarà a Barcelona l’any 2014

15/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona acollirà avui i demà el Comitè Executiu de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Per aquest motiu, l’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha rebut avui els representants de les 14 ciutats de tot el món que formen aquest comitè. La ciutat de Barcelona serà l’organitzadora del XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou” que tindrà lloc entre els dies 13 i 16 de novembre de 2014.

Reunió a Barcelona del Comitè Executiu de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores amb representants de les catorze ciutats que el conformen

L’alcalde Trias ha aprofitat aquesta trobada per anunciar el nom de la conferenciant principal del proper Congrés, l’expresidenta d’Irlanda entre els anys 1990 i 1997, Mary Robinson. Robinson  és la Presidenta de la Fundació Mary Robinson-Justícia Climàtica i Secretària General de les Nacions Unides, enviada especial per la regió africana dels Grans Llacs. Ha estat Alta Comissionada pels Drets Humans de les Nacions Unides des de 1997-2002, entre d’altres càrrecs i reconeixements.

A més, durant aquests dos dies també es presentarà el nou web del congrés (www.bcn.cat/iaec2014) en el que es podrà consultar informació de tots els ponents i des d’on els interessats podran inscriure experiències d’inclusió de totes les ciutats educadores del món.

El comitè executiu de l’AICE té, entre d’altres, les facultats de dirigir, gestionar, executar i representar l’Associació i l’elecció de les ciutats seu dels Congressos Internacionals. Les catorze ciutats que formen aquest comitè executiu són: Barcelona (Presidència i Secretariat), Changwon (República de Corea), Granollers, Guadalajara (México), Katowice (Polònia), Lisboa (Portugal), Lokossa (República de Benín), Lomé (Golf de Guinea), Lyon (França), Rennes (França) (Tresoreria), Rosario (Argentina) (Vice-Presidència), Sao Paulo (Brasil), Tampere (Finlàndia) i Turín (Itàlia).

 

El XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores se celebrarà al novembre de 2014 a Barcelona

Entre els dies 13 i 16 de novembre de 2014 se celebrarà a Barcelona el XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores sota el lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”. La previsió és que hi assisteixen entre 1.000 i 1.500 participants de més de 460 ciutats de  36 països.

L’any 1990, Barcelona va presentar a totes les ciutats del món la idea de ciutat educadora. Es va celebrar en aquell moment el 1r Congrés Internacional de Ciutats Educadores, on Barcelona va obrir un fòrum internacional d’intercanvi i de debat sobre la incidència de l’entorn urbà en l’educació.

L’èxit d’aquella convocatòria va quedar palès amb la constitució de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores l’any 1994, i en l’aprovació de la Carta de Ciutats Educadores, coneguda també com a Declaració de Barcelona. En total, són 446 ciutats de 36 països agrupades en el marc de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).

La feina de preparació del Congrés està fent-se de manera transversal, comptant amb la participació de tot l’Ajuntament, amb l’especial implicació de la regidoria de Presidència i Territori, i les àrees de Qualitat de Vida i Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació. I també col·laboren la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i un gran nombre d’institucions, entitats del país i altres ciutats del país.





Paraules clau

Alcalde Trias/ CIutats Educadores/ educació/