Barcelona desactiva el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per onades i el manté en prealerta : Servei de Premsa

Barcelona desactiva el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per onades i el manté en prealerta

17/11/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat avui, a les 14:11 hores, el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per Onades a la ciutat en fase d’alerta, per la millora de les condicions climatològiques i de l’estat de la mar, i un cop comprovada la recuperació de la normalitat en el litoral barceloní. No obstant això, aquest pla es manté en situació de prealerta.

Aquest pla es va activar dissabte a les 11:46 hores en fase d’alerta davant les previsions meteorològiques adverses i per la possibilitat que es registréssin onades de més de 2,5 metres.

Durant aquest periode la Guàrdia Urbana ha mantingut un operatiu desplegat a l’àmbit del litoral barceloní per evitar riscos per a les persones, principalment evitant el pas als espigons i les zones on trenquen les onades. Aquestes mesures es mantenen.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil Municipal, ha desactivat avui diumenge 17 de novembre a les 10:27 hores el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat, que s’havia activat ahir a les 9:25 hores en la seva fase d’alerta per la previsió de ventades fortes. El temporal de vent va obligar ahir els Bombers de Barcelona a realizar un total de 33 actuacions a la ciutat relacionades amb incidències provocades pel vent.





Paraules clau

Pla Bàsic d'Emergència municipal/