Trias: “El nostre objectiu és continuar la transformació de Barcelona en una Smart City de referència mundial” : Servei de Premsa

Trias: “El nostre objectiu és continuar la transformació de Barcelona en una Smart City de referència mundial”

18/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde ha participat aquest matí a la inauguració del Simpòsium del Vehicle Elèctric EVS27, el fòrum de referència mundial del sector del vehicle elèctric que es celebrarà del 18 al 20 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; la tinenta d’alcalde Sònia Recasens; Ángel F. Aghili, president de Weva (World Elèctric Vehicles Association); Olivier Onidi, director d’Innovació i Mobilitat Sostenible de la Comissió Europea; Luis Valero, secretari general d’Industria i Petita i Mitjana Empresa.

INAUGURACIÓ SALÓ EVS 27

Aquest simposi té lloc cada any i mig té lloc a una ciutat diferent del món. Barcelona l’acull enguany per primera vegada, Trias ha afirmat que és un honor per al conjunt de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ser la seu, per primera vegada, d’aquest esdeveniment de referència internacional. Trias ha donat les gràcies a l’Associació Mundial i a l’Associació Europea del Vehicle Elèctric pel suport perquè Barcelona aculli aquest esdeveniment, el que demostra que Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, quan es proposen objectius ambiciosos són capaces de treballar amb els màxims estàndards internacionals d’excel·lència, rigor i innovació. També ha agraït als organitzadors del congrés i totes les companyies que hi participen.

INAUGURACIÓ SALÓ EVS 27

A parer de l’alcalde el fet que aquesta edició del Simposi EVS hagi estat capaç d’aglutinar més de 170 expositors, “confirma que la mobilitat elèctrica és un sector estratègic de futur amb un potencial enorme de desenvolupament”. L’alcalde ha destacat que les ciutats tenen l’obligació d’adoptar progressivament la mobilitat elèctrica, no només perquè és bo per al medi ambient, sinó també perquè és la base d’una indústria molt forta per al futur. “Barcelona i la seva àrea metropolitana creuen profundament en la mobilitat elèctrica com un sector estratègic per al futur”.

Trias ha explicat que Barcelona ha estat catalogada com una de les deu ciutats més importants del món en termes de facilitat en el desenvolupament d’iniciatives de mobilitat, “som una ciutat capdavantera en l’adopció i implantació dels vehicles elèctrics. El nostre objectiu és continuar la transformació de Barcelona en una smart city de referència mundial, on les últimes tecnologies millorin el benestar de les persones i la qualitat de vida” .

Com ha explicat Trias, a Barcelona estem posant el talent i les habilitats de les persones com la base d’un nou model econòmic basat en nous sectors estratègics com les tecnologies mòbils, l’economia verda, la logística, i, per descomptat, el vehicle elèctric. Aquesta estratègia és possible gràcies a l’estreta col·laboració entre les institucions públiques i privades.

 

Simpòsium del Vehicle Elèctric EVS27

Està organitzat conjuntament per l’Associació Mundial de Vehicles Elèctrics (WEVA), a través de la Asociación Europea de Vehículos Eléctricos (AVERE), la Asociación Española para la Promoción de los Vehículos Eléctricos e Híbridos (AVELE) i Fira de Barcelona. El simposi reunirà més de 500 experts de tot el món i més de 170 expositors (el 90% dels visitants són internacionals). La passada edició (Los Ángeles, 2012), va reunir 3.000 visitants i van participar 160 expositors i 2.950 professionals.

Els principals punts que s’abordaran durant el congrés de l’EVS27 són: les possibilitats tecnològiques de les bateries dels vehicles elèctrics, les infraestructures de recàrrega ràpida i sense cables, les polítiques públiques per a impulsar l’ús del transport de zero emissions i el desenvolupament d’aquesta indústria des del punt de vista estratègic i econòmic.

En aquesta edició s’estrenarà la secció Project Dissemination, en la qual es presentaran les principals iniciatives innovadores del sector que s’estan endegant. En total s’han presentat 135 projectes internacionals que compten amb el suport de la Comissió Europea.





Paraules clau

EVS27/ smart city/ vehicle elèctric/