L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa aquest cap de setmana les primeres Biblioteques Escolars Obertes al Barri : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa aquest cap de setmana les primeres Biblioteques Escolars Obertes al Barri

22/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, posa en marxa les quatre primeres Biblioteques Escolars Obertes al Barri. Aquesta nou servei municipal té com a objectiu principal oferir a l’alumnat de la ciutat la possibilitat d’estudiar o fer els deures en espais suficientment preparats que obriran les seves portes sempre en horari extraescolar.

Les quatre primeres Biblioteques Escolars Obertes al Barri que es posen en marxa al servei de l’alumnat de la ciutat en horari extraescolar estan situades al districte d’Horta-Guinardó (Escola Coves d’en Cimany, carrer Coves d’en Cimany, 42, oberta els divendres de 17 a 20 hores); al districte de Nou Barris (Institut Barcelona Congrés, carrer Baró d’Esponellà, 1, oberta els diumenges d’11 a 14 hores) i al districte de Sant Andreu (Escola Pompeu Fabra, carrer Olesa, 19, oberta els dissabtes d’11 a 14 hores, i a l’Escola Baró de Viver, carrer Tucumán, 1, oberta els dissabtes de 10 a 13 hores). La biblioteca escolar de l’escola Coves d’en Cimany va obrir com a prova pilot divendres passat i a partir d’aquest cap de setmana obriran les altres tres.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que “el nou servei de biblioteques escolars obertes al barri és una de les diferents accions que impulsem des del govern de la ciutat per ajudar a l’èxit escolar de l’alumnat i, en aquest cas, el que volem és posar a disposició dels nois i noies de la ciutat nous espais on poder estudiar o fer els deures”. Dins d’aquest marc, el regidor Ardanuy ha volgut anunciar que “estem treballant per obrir de manera esglaonada més biblioteques escolars i durant els propers mesos, dins d’aquest curs escolar, posarem al servei de l’alumnat de la ciutat tres noves biblioteques d’aquest tipus”.

Les Biblioteques Escolars Obertes al Barri, que estan situades en els centres educatius que disposen també del servei municipal de Pati Escolar Obert al Barri, disposen d’un monitor responsable de vetllar pel correcte funcionament de l’espai i de voluntaris educatius que podra ajudar als nois i noies a fer els deures.

Dins d’aquest projecte impulsat des de la regidoria d’Educació i Universitats és previst treballar conjuntament amb el professorat dels centres que disposaran de biblioteca oberta al barri i incorporar a les famílies dins del marc del programa de Suport Educatiu a les Famílies que impulsa també l’IMEB.





Paraules clau

biblioteques/ educació/ escola/