Trias: “des de l’Ajuntament continuarem treballant amb fermesa en la defensa dels drets de les persones, per evitar desigualtats, per construir una ciutat més justa i solidària” : Servei de Premsa

Trias: “des de l’Ajuntament continuarem treballant amb fermesa en la defensa dels drets de les persones, per evitar desigualtats, per construir una ciutat més justa i solidària”

26/11/2013Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor 2013 en un acte que ha tingut lloc a les 19:00 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest guardó el va crear l’Ajuntament de Barcelona l’any 1997 amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis del Pla, fita històrica en la construcció de la Barcelona moderna. A l’acte també ha participat el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí.

Medalles d'Honor de Barcelona

 

L’alcalde Trias ha destacat que “des de la cultura, la política, l’educació, l’esport, el moviment associatiu, la salut o l’atenció social, tots vosaltres sou referents en la construcció d’una ciutat oberta, solidària, receptiva a la crítica constructiva, i implicada en els moments més difícils” i ha afegit que tot i estar passant una greu crisi econòmica i social “no podem seure i lamentar-nos sinó que hem d’aplegar tots els esforços, totes les nostres energies per tirar endavant i treballar perquè ningú no quedi exclòs, siguin quines siguin les seves capacitats”.

Trias ha recordat que “des de la política i les institucions tenim el deure de fer-ho, però no ho podem fer tot sols. Necessitem construir lideratges compartits, us necessitem a tots aquells que treballeu des de la iniciativa cívica i social per fer una ciutat millor” i ha reconegut que “no hem de lamentar-nos quan se’ns plantegen reptes difícils, sinó que hem de dedicar les nostres energies a treballar per les persones, per millorar el nostre entorn, per fer una Barcelona inclusiva, en la qual tothom pugui desenvolupar el seu projecte i el seu potencial”.

Pel que fa als guardonats, l’alcalde ha aprofitat per felicitar “tots els premiats, persones i entitats que des dels seus àmbits d’actuació contribueixen, amb la seva feina diària, a desenvolupar la consciència ciutadana, que contribueixen, en definitiva, a fer més gran Barcelona” i ha recordat que són “persones i entitats compromeses que treballeu per fer una societat més forta, més rica, solidària i plena, fent bona feina, treballant amb rigor, coratge, creativitat i passió”.

Finalment, Trias ha posat en valor que “ara més que mai necessitem els valors i les actituds de persones que, com vosaltres, ajudeu els altres, que penseu en aquells que necessiten una atenció especial” i ha reblat que “no dubteu que des de l’Ajuntament continuarem treballant amb fermesa en la defensa dels drets de les persones, per evitar desigualtats, per construir una ciutat més justa i solidària”.

Les Medalles d’Honor de Barcelona són un reconeixement, ja sigui a proposta del Consell Plenari Municipal o dels Consells de Districte, a aquells ciutadans i entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics.

Els premiats d’enguany en àmbit de ciutat són: Josep Vicenç Fabra i Muntadas, Isidre Molas i Batllori, sor Genoveva Masip, Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS) i Jesús Portavella i Isidoro.

D’altra banda, a nivell de districtes els premiats han estat: Antònia Vilàs Ferràndiz, Associació per a Joves TEB, Ballets de Catalunya Associació Cultural, Jordi Bonet i Armengol, Escola Miquel Bleach, Josep Vicenç Ortiz i Barreda, Col·legi Paideia, Alfonso Huéscar Sánchez, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Marta Mestres i Rodon, Matilde Climent Gómez, Espectarama, S.A. (Cinemes Verdi), Federació de Comerç Cor d’Horta i Mercat d’Horta, Taller Escola San Camil, Asociación Cultural Amigos de San Froilán, Fundación Yehudi Menuhin España, Montserrat Cararach i Bruguera, Juan José Moro Viñuelas, Club Esportiu Júpiter i Jordi Giró i Castañer.

Paraules clau

Alcalde Trias/ medalles d'honor/