El 65% de l’alumnat participant en el “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre” han aconseguit passar de curs : Servei de Premsa

El 65% de l’alumnat participant en el “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre” han aconseguit passar de curs

27/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Un total de 1.592 nois i noies, des de 1r i fins a 4t d’ESO, matriculats a 44 centres educatius públics de Barcelona, han participat durant l’estiu passat en el “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre”, promogut pel Consorci d’Educació i finançat per l’Ajuntament de Barcelona. El 65% de l’alumnat participant en aquest iniciativa han aconseguit passar de curs.

Aquesta pla, que forma part de les diferents accions impulsades durant aquest mandat des del govern de la ciutat per lluitar contra el fracàs escolar, es va presentar com a Mesura de Govern durant el consell plenari de l’Ajuntament de Barcelona del 26 de juny de 2013. La iniciativa s’ha desenvolupat durant els mesos d’estiu mitjançant el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la implicació de la xarxa de biblioteques municipals de la ciutat.

El “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre” s’ha desenvolupat per primera vegada a la ciutat. Aquest Pla ha permès que un nombre significatiu d’Instituts poguessin organitzar un suport durant l’estiu a nois i noies d’ESO amb assignatures suspeses que no tenen un entorn favorable per preparar els exàmens de setembre.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha mostrat la seva “satisfacció pel desenvolupament i resultat final d’aquesta nova iniciativa a la ciutat i l’alt grau d’implicació i treball de tots els qui han participat i desenvolupat el pla, i en especial la dels centres educatius”. Ardanuy ha volgut aprofitar l’ocasió per anunciar que “des del govern de la ciutat repetirem aquest suport a l’alumnat d’ESO durant el proper estiu” i, en aquest sentit, ha remarcat també que “des de principi de mandat, a través de diferents accions, estem treballant per lluitar contra el fracàs escolar a la ciutat de Barcelona i el Pla de  Suport a l’alumnat d’ESO a l’Estiu és un dels exemples importants de totes aquestes iniciatives municipals”.

En total, en aquesta convocatòria han participat un total de 192 amic@grans (estudiants universitaris i en alguns casos exalumnes del propi institut) que s’han encarregat de donar suport als 1.592 nois i noies de centres públics de la ciutat, seleccionats pels centres educatius,  sempre d’acord amb les famílies.

Aquest pla ha comptat amb una inversió d’uns 122.000 euros aportats íntegrament per l’Ajuntament de Barcelona.

 

Accions coordinades adreçades a l’alumnat i les famílies

A través del Consorci d’Educació de Barcelona, durant 3 setmanes del mes de juliol es van impulsar un total de 15 sessions de treball de 2 hores a cada Institut, a càrrec dels amics@grans, i supervisades pel professorat. Durant el mes d’agost, l’alumnat participant va disposar d’un dossier de treball per seguir preparant durant aquest període la convocatòria extraordinària de setembre. A més, abans dels exàmens, l’alumnat va poder assistir a una sessió de retorn de la feina desenvolupada i de preparació final de les proves.

Des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, a través del Programa de Suport Educatiu a les Famílies, impulsat amb els districtes municipals, durant el mes de juliol es van fer 8 sessions de treball, d’una hora i mitja, adreçades als pares i les mares de l’alumnat participant en aquest pla amb l’objectiu implicar-los com a agents educatius fonamentals. En aquestes sessions es va treballar la importància de millorar els hàbits d’estudi i les condicions per estudiar; com motivar els fills o filles cap als estudis; com ajudar-los sense fer-los la feina; com treballar la gestió dels temps, etc.

D’altra banda, dins del marc d’aquest “Pla de Suport a l’alumnat de l’ESO: suport a l’estiu, èxit al setembre” l’alumnat participant també va poder tenir a la seva disposició durant el mes d’agost un total d’11 biblioteques de la xarxa de biblioteques municipals de la ciutat, com a mínim una per districte, com a espais per continuar l’estudi de forma individualitzada.





Paraules clau

educació/ eso/ estiu/