L’obertura de dos projectes comercials a l’avinguda Francesc Cambó inicia el pla Barcelona-Ciutat Vella pels Emprenedors : Servei de Premsa

L’obertura de dos projectes comercials a l’avinguda Francesc Cambó inicia el pla Barcelona-Ciutat Vella pels Emprenedors

27/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’obertura de dos nous locals comercials situats a l’entorn de l’avinguda de Francesc Cambó és el punt de partida d’un nou projecte impulsat pel Districte de Ciutat Vella, en el marc del Pla Argent –el projecte de dinamització comercial del districte. El projecte s’anomena Barcelona-Ciutat Vella pels Emprenedors, i consisteix a cedir uns espais comercials de propietat municipal perquè nous emprenedors que han fet formació a través dels programes de Barcelona Activa, puguin tenir un marge de temps per arrencar els seus projectes.

IMG_1867

 

IMG_1869

Els locals, situats entre els números 30 i 36 de l’avinguda de Francesc Cambó, han estat rehabilitats i posats a punt pel Districte de Ciutat Vella. Tenen una superfície de 29,50 m2 cadascun i un té entrada per l’avinguda Cambó i l’altre pel carrer Gombau.

Mitjançant un procés de concurs públic, convocat a mitjans del mes de setembre, es van poder presentar propostes de projectes comercials per implantar en aquests espais. Es van presentar 6 projectes, dos dels quals (Somnens, una botiga de roba per nens petits, i Slide & Swing,  una sabateria especialitzada en calçat de ball) han estat els guanyadors del concurs.

Els dos emprenedors guanyadors del concurs disposen d’un any per fer el procés d’arrencada, per analitzar el mercat,  posar a prova la seva proposta comercial i constatar sobre el terreny si té una sortida econòmicament viable. Durant aquest període, estaran instal·lats en els locals que tenen cedits i hauran de pagar un lloguer simbòlic de 100 euros mensuals que inclou les despeses de llum i aigua. Passat aquest temps hauran de deixar lliures els locals i buscar-ne un de definitiu al barri, per continuar amb el negoci. Els locals municipals, passaran a ser cedits a altres emprenedors que ja han estat homologats mitjançant aquest concurs públic.
L’objectiu Barcelona-Ciutat Vella pels Emprenedors és donar facilitats a nous emprenedors perquè puguin instal·lar-se a Ciutat Vella amb projectes de comerç de proximitat, i contribueixin a aixecar noves persianes i a dinamitzar el sector comercial d’aquest territori.





Paraules clau

Ciutat Vella/ emprenedoria/