Xavier Trias: “No podem deixar la ciutat sense pressupostos perquè suposaria perdre molts diners per reactivar l’economia” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “No podem deixar la ciutat sense pressupostos perquè suposaria perdre molts diners per reactivar l’economia”

29/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

En el debat de la votació per a l’aprovació definitiva dels pressupostos vinculada a una qüestió de confiança, l’alcalde Xavier Trias ha afirmat que “no podem deixar la ciutat sense un pressupost” i que per això cal prendre decisions, “que no són les que hauria volgut prendre”. L’alcalde ha refermat la seva confiança en tots i cadascun dels membres del seu govern i ha afirmat que se sent orgullós d’administrar els serveis públics de la ciutat amb “eficiència i control pressupostari”. Trias ha defensat la política econòmica del seu govern, “vam apostar per la seriositat, per no fer dèficit, ser solvents i per ser creïbles, i això ens permet, internament, financerament i de cara al món, dir que som una ciutat en la que es pot confiar, i això és bàsic”.

Com ha assenyalat Trias el govern que encapçala té clares les prioritats, que són l’atenció social, especialment d’aquella gent que no pot seguir, “i per això aquests el pressupost s’ha fet amb un clar accent social”; i també la reactivació econòmica de la ciutat, “no podem perdre les inversions necessàries per reactivar l’economia”.

A parer de l’alcalde “és incomprensible que no ho puguem fer junts”. Trias ha assenyalat que entén les diferents opinions i que és conscient que el seu govern està en minoria, “en tinc 14, és culpa meva no tenir-ne 21”, però ha insistit en que seguirà tenint la mà estesa per arribar acords amb tothom. L’alcalde ha recordat que al llarg del mandat ha arribat a acords amb altres grups, i que els ha agraït públicament, però aquesta vegada no hi ha hagut l’acord necessari tot i que “he fet el possible perquè no passés”.

Trias ha agraït l’actitud i el suport del grup d’UpB, l’únic grup que ha votat a favor del pressupost, i s’ha mostrat entristit per haver trobat una actitud més positiva a la resta de grups, “em sap greu que no s’abstinguin, podrien haver mantingut una actitud crítica i al mateix temps abstenir-se per poder aprovar uns pressupostos que la ciutat necessita”. “No podem deixar la ciutat sense pressupostos, perquè suposaria perdre molts diners per inversions i per reactivar l’ economia. No tenir aquests diners per inversions seria una catàstrofe”, ha afirmat

L’alcalde ha lamentat aquesta actitud de la majoria dels grups municipals que portarà a l’aprovació dels pressupostos a través de la qüestió de confiança, “em sap greu arribar a aquest punt però ho hem de fer pel bé de la ciutat”. Trias ha remarcat que malgrat aquesta situació “seguirem buscant mecanismes d’acord amb tots els grups”.
Finalment l’alcalde ha afirmat que seguirà treballant “perquè sóc alcalde de tots i he de respondre als interessos de tota la ciutat”. Trias ha dit que seguirà liderant la ciutat a la seva manera, sense cridar, i defensant el seu programa, amb una important aposta social i de reactivació econòmica. “Tenim model i la ciutat de Barcelona serà la punta de llança de la recuperació econòmica”.

Aprovació del pressupost vinculada a una qüestió de confiança

A partir d’avui s’obre un termini de 30 dies en el qual els grups municipals podran presentar una moció de censura, signada per un mínim de 21 regidors i amb un candidat alternatiu a l’alcaldia. Si passats aquests 30 dies no s’ha presentat la moció de censura, el pressupost per a l’any 2014 quedarà aprovat automàticament, de manera que el proper exercici ja podria començar amb els nous comptes municipals en vigor.

La tinenta d’alcalde Sònia Recasens ha presentat el pressupost per l’exercici 2014, uns comptes expansius xifrats en 2.574 milions d’euros, que signifiquen un increment de l’11,1% respecte l’estimació de tancament del 2013. Es tracta d’una proposta basada en el rigor i la transparència, que aposta per garantir l’atenció de totes les necessitats, especialment de les persones més vulnerables, i per ser capaç de contribuir de forma decisiva a la reactivació econòmica. Compta, a més, amb una potent capacitat inversora, ja que es dota un total de 426,3 milions d’euros en despeses de capital, un increment del 22,1%. Aquesta xifra podria elevar-se fins als 527,8 milions, incloent els 101,5 provinents de l’operació de la nova gestió dels aparcaments municipals que es destinaran íntegrament a polítiques d’habitatge.





Paraules clau

pressupost/