L’alcalde presenta “Autobiografia de Barcelona” : Servei de Premsa

L’alcalde presenta “Autobiografia de Barcelona”

16/12/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

El dimarts 17 de desembre, a les 19:30 hores (Saló de Cent), l’alcalde, Xavier Trias, presenta “Autobiografia de Barcelona“, un llibre de l’historiador i museòleg Daniel Venteo que explica la història de la ciutat a través dels documents de l’Arxiu Municipal. El llibre és una coedició de l’Ajuntament de Barcelona i l’Editorial Efadós.

Durnat l’acte de presentació, Jaume Sobrequés, director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya, pronunciarà la conferència “La memòria històrica de Barcelona als arxius de la ciutat”.

“Autobiografia de Barcelona” és una invitació a redescobrir la història de la ciutat a través d’una selecció de més de mig miler de documents conservats a l’Arxiu Municipal de Barcelona. Un recorregut que condueix des de la creació del govern municipal autònom de Barcelona, a partir dels privilegis fundacionals del Consell de Cent l’any 1249, fins a les primeres eleccions municipals del 1979. L’obra està estructurada en sis grans eixos, i s’atura en els grans fets, com ara l’enderrocament de les muralles a mitjans del segle XIX o l’agregació dels antics pobles del Pla al terme municipal de la ciutat. La singularitat de l’obra recau en la seva proposta narrativa, basada en el diàleg entre documents de diferents tipologies (fotografies, gravats, expedients, plànols…) que reflecteixen de primera mà l’activitat política, econòmica, urbanística, social i cultural de la ciutat.





Paraules clau

Alcalde Trias/ barcelona/