L’alcalde fa una crida a donar sang per la Marató de Donants de Sang 2.0., la primera que es fa a tota Catalunya : Servei de Premsa

L’alcalde fa una crida a donar sang per la Marató de Donants de Sang 2.0., la primera que es fa a tota Catalunya

17/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat avui a la presentació de la Marató de Donants de Sang 2.0, una iniciativa del Bang de Sang i Teixits que per primera vegada es farà a tota Catalunya, i que començarà el proper 17 de gener, i finalitzarà el 24.

La iniciativa s’ha presentat avui als ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona en una roda de premsa simultània de tots els alcaldes, a les 10 hores. A Barcelona, Xavier Trias ha estat acompanyat pel director del Banc de Teixits, Enric Argelagués, que ha presentat la iniciativa i ha donat a conèixer el vídeo de promoció de la Marató de Sang 2.0., que protagonitza l’actor Quim Masferrer. A l’acte també hi ha assistit la Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta.

Xavier Trias ha animat la ciutadania a participar a la crida del Banc de Sang i Teixitis, “un gest voluntari, altruista i molt valuós, perquè els hospitals necessiten reserves de sang cada dia”. L’alcalde ha explicitat el suport de l’Ajuntament de Barcelona a la iniciativa de l’entitat, “que compta amb uns professionals sense els quals no seria possible l’èxit”, i ha recordat que a Barcelona, es podrà fer la donació de sang a la Fundació Tàpies i també als hospitals de la Vall d’Hebron, el Clínic, el Sant Pau i a l’hospital Germans Trias i Pujol.

També ha volgut fer un reconeixement a les entitats que hi col•laboren, com al Creu Roja o la Federació Catalana de Donants de Sang, “ja que la seva col•laboració serà essencial” durant els dies de la recollida de sang.

Participa a la Marató de donants de sang 2.0!

L’entitat ha iniciat, avui mateix, la campanya de difusió per les xarxes socials. El mateix alcalde de Barcelona s’hi ha sumat avui publicant un tuit al seu compte, amb el hastag #maratodonantsCAT.

La Marató se celebrarà després de les vacances de Nadal, dates en què les reserves de sang estan en el punt més baix. Per aquest motiu la 1a Marató 2.0 de Catalunya pretén convertir-se en la convocatòria més important i aconseguir 5.000 donacions que permetin remuntar les reserves.

Els donants poden consultar els llocs i les hores on es farà la campanya al web www.donarsang.gencat.cat.

L’entitat recorda que es necessiten aproximadament 1.000 unitats de sang diàries, i per tant, les donacions de sang han de ser regulars. Una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió sanguínia i es calcula que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini durant la seva vida.





Paraules clau

Alcalde Trias/ donants de sang/ Marató 2.0/